Ολοι στο πλευρό του Μελισσανίδη για το γήπεδο

Το πρόζεκτ του Δημήτρη Μελισσανίδη για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αποκτάει καθημερινά νέους συμμάχους και τα μηνύματα, που έρχονται από όλες τις πλευρές μόνο ως ενθαρρυντικά μπορούν να χαρακτηριστούνΗ απογοήτευση εξαιτίας του οικονομικού και αγωνιστικού μαρασμού στην ΑΕΚ να είναι μεγάλη, ωστόσο το κίνητρο κατασκευής νέου γηπέδου και η απόφαση του Μελισσανίδη να "τρέξει" το θέμα έχει δώσει λίγο χώρο στην αισιοδοξία.
Τα μηνύματα από την στιγμή, που γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις του "τίγρη", είναι θετικά από όλες τις πλευρές και ο έλληνας επιχειρηματίας έχει ήδη σχηματίσει ένα οικονομικό επιτελείο με σημαντικές "συμπαίκτες" όπως οι Χατζηιωάννου, Παππάς, αλλά και άλλοι οικονομικά επιφανείς ΑΕΚτσήδες.
Στο πλευρό του Μελισσανίδη βρίσκεται και ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι δηλώσεις της δημάρχου, κας Αποστολάκη, ήταν ενδεικτικές και της πρόθεσης του δήμου να βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών.
Ηδη μάλιστα γίνεται κουβέντα για το κόστος του γηπέδου, το οποίο υπολογίζεται γύρω στα 50-60 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα καλυφτούν τόσο από τον Μελισσανίδη και τους "συμπαίκτες" του, όσο και από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η απόσβεση δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς γίνεται κατανοητό πως όταν το γήπεδο κατασκευαστεί ο κόσμος θα σπεύσει να ξαναδεί την ΑΕΚ να αγωνίζεται στη φυσική και ιστορική της έδρα. Πόσω μάλλον αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με την επιστροφή της Ενωσης στη Super League.
Οι μελέτες (στατικές, μηχανολογικές και περιβαλλοντικές) και τα σχέδια δεν αναμένεται να καθυστερήσουν, ενώ μπούσουλα θα αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό το πλάνο του 2005 από τον αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη. Ο τελευταίος πιθανότατα θα είναι αυτός που θα σχεδιάσει και το νέο γήπεδο.