Ομπάμα: Θα βρούμε ποιοι το έκαναν και θα πληρώσουν

Με το διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό για το μακελειό στη Βοστώνη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει ακόμη όλα τα στοιχεία για το ποιός ευθύνεται, και γιατί το έκανε, έδωσε ωστόσο μια ξεκάθαρη διαβεβαίωση: “Θα βρούμε ποιοί το έκαναν. Και θα πληρώσουν για την πράξη τους”, ήταν τα λόγια του Μπαράκ Ομπάμα.” Όλες οι υπηρεσίες έχουν διατεθεί για την περίθαλψη των τραυματιών στη Βοστώνη. Χαιρετίζουμε όσους ανταποκρίθηκαν τόοσ γρήγορα και αποτελεσματικά. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιός και γιατί το έκανε. Και δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες της Βοστώνης θα ανασυγκροτηθούν, θα φροντίσουν ο ένας τον αλλο, και θα προχωρήσουν. Να μην έχετε καμία αμφιβολί: Θα βρούμε ποιοί το έκαναν. Και θα τους κάνουμε να πληρώσουν για την πράξη τους”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανέβασε στο Twitter και το Facebook φωτογραφία του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα μέσα από το Οβάλ Γραφείο, όπου ενημερώνεται στο τηλέφωνο για το μακελειό στη Βοστώνη, έχοντας δίπλα του στενούς συνεργάτες του.

Την ενημέρωση στον Αμερικανό Πρόεδρο έκανε ο διοικητής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ, ενώ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα στέκονται η Λίζα Μόνακο, βοηθός του Προέδρου για την Εσωτερική Ασφάλεια και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, και ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις ΜακΝτόναχ.