Ορένγκα: Αν εστιάσεις στον Σπανούλη, έχεις κάνει κακή προσέγγιση

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι το σημείο ανάφορας στο παιχνίδι της Ελλάδας, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός παίκτης και αν η Ισπανία εστιάσει σε αυτόν, τότε θα έχει κάνει κακή προσέγγιση του αγώνα, όπως δήλωσε ο προπονητής των Φούριας Ρόχας, Χουάν Ορένγκα."Υπάρχουν πολλές επιλογές στο παιχνίδι τής Ελλάδος. Αν εστιάσεις στον Σπανούλη, έχεις κάνει κακή προσέγγιση. Σίγουρα είναι σημαντικό να τον περιορίσεις, είναι ένας παίκτης με εξέχουσα θέση στο ελληνικό παιχνίδι.

Παίζει για τον εαυτό του και για τους άλλους. Μπορεί να είναι εκτός ρυθμού για δύο περιόδους και ξαφνικά σε σκοτώσει στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο. Δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη, πλέον δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

Η Ελλάδα διαθέτει πολύ καλό παιχνίδι κοντά στο καλάθι, πολύ καλούς περιφερειακούς παίκτες. Ο Σπανούλης είναι το σημείο αναφοράς, αλλά δεν είναι ο μοναδικός παίκτης της.

Η Ελλάδα θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στην επόμενη φάση κι η πιθανή νίκη θα της ανοίξει την πόρτα. Αναμένεται μία γεμάτη ένταση αναμέτρηση απέναντι σε ποιοτικούς παίκτες. Είμαστε έτοιμοι κι ανυπομονούμε.

Παραδόξως, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη φάση χωρίς νίκη. Μία ή δύο νίκες μπορούν να κάνω άνω-κάτω τον όμιλο. Είναι καλό το ότι θα την αντιμετωπίσουμε στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης.

Υπήρχαν 12 ομάδες για μετάλλιο και 3-4 έχουν μείνει εκτός συνέχειας", είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας.