Ορφανός: Να μπει ο ΠΑΟΚ στον Νόμο που έκανα

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, προτείνει στον Ιβαν Σαββίδη να μπει η ομάδα στον Νόμο που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας του το 2007, τονίζοντας πως συμφέρει την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να ρυθμίσει τα χρέη της σε 120 δόσεις.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Ορφανός στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena:

- Για τα χρέη του ΠΑΟΚ:

"Ο ΠΑΟΚ ζητάει να γλιτώσει το 80% των προσαυξήσεων, ενώ το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μείωση προσαυξήσεων 50%, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνο τον νέο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Μπορώ να προτείνω στον ΠΑΟΚ να μπει στον Νόμο που είχαμε ψηφίσει το 2007 περί 120 δόσεων, κάτι που κρατάει ζωντανές όσες ομάδες τον ακολούθησαν.

Αυτό μπορεί να κάνει τώρα και ο ΠΑΟΚ, να μπει δηλαδή στην ρύθμιση για 120 δόσεις, εφόσον δεν συμφωνεί με την μείωση προσαυξήσεων κατά 50%. Πιστεύω ότι ο κ. Σαββίδης θέλει να εξυγιάνει τον ΠΑΟΚ, αυτό δείχνουν οι κινήσεις του και ας τον ενημερώσουν οι οικονομολόγοι του για την ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, που μπορούν να πληρωθούν σε δέκα χρόνια".

- Για τους ΠΑΟΚ, Αρη και Ηρακλή:

"Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά και οικονομικά. Ο κ. Σαββίδης είναι ένα πρόσωπο που το αποδέχονται όλοι. Ο Αρης πρέπει να βρει οικονομική λύση στα θέματα του, αλλά λύση θα βρουν, αν όλες οι δυνάμεις κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Ο Ηρακλής ελπίζουμε να τα καταφέρει. Και αν ανέβει, κάτι που το εύχομαι ολόψυχα, θα πρέπει να πλαισιωθεί και από άλλους ανθρώπους στα οικονομικά".

- Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Κρίσιμη καμπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο... Μια λέξη για να το περιγράψω είναι μιζέρια. Θλίψη για εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Στεναχωριέμαι για την εικόνα που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν άνθρωποι που έφυγαν από το προσκήνιο και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Για παράδειγμα, ο κ. Τσακίρης του Πανιωνίου θα μπορούσε να συμμετέχει ακόμα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Το θέμα είναι πως εδώ και χρόνια έχουμε επισημάνει στις ομάδες πως πρέπει να επενδύσουν στις ακαδημίες, στο ανθρώπινο δυναμικό. Ελάχιστοι το έχουν εφαρμόσει αυτό. Εντάξει, η κάθε ομάδα έχει τα δικά της προβλήματα, όμως δεν πρέπει οι παράγοντες να κοιτάνε τον εαυτό τους".