Ο καιρός σήμερα - Πέμπτη 14/03/2013

Επιδεινώνεται ο καιρός κυρίως στα δυτικά και βόρεια, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Διάλεξε την περιοχή που θες και δες τι καιρό θα κάνει.Αττική
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες προβλέπονται με βροχές και πιθανόν καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και ίσως τοπικά φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόνησσος
Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Στις βορειότερες περιοχές αναμένονται και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους ίσως είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόνησσος
Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις προβλέπονται κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητες βροχών θα υπάρχουν κυρίως στις Κυκλάδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Τοπικές νεφώσεις αναμένονται που βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και το βράδυ καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι νότοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Deltiokairou.gr