"Ο Λοτζέσκι θα πιάσει στον Ολυμπιακό"

Ο προπονητής του Βελγίου Έρικ Καστέλς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Ματ Λοτζέσκι θα βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό και θα καθιερωθεί στους Πρωταθλητές Ευρώπης.Οι δηλώσεις του στην εφημερίδα ΦΩΣ:

"Ο Ματ θα πιάσει στον Ολυμπιακό. Πρώτη φορά θα παίξει έξω από το Βέλγιο στην Ευρώπη. Είναι το στοίχημα της καριέρας του, ανεβαίνει επίπεδο, αλλά έχει τέτοια ποιότητα που θα πετύχει.
Για τον Ματ είναι μια μεγάλη πρόκληση. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι διαθέτει τέτοιο ταλέντο που θα τον κάνει πολύ εύκολα να 'πιάσει' στη νέα του ομάδα. Και να την βοηθήσει πραγματικά σε τομείς του παιχνιδιού που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός.
Είναι εξολοθρευτής. Στο Βέλγιο δεν δίσταζε στις αντίπαλες άμυνες. Εξαιρετικός.
Αν πρέπει τώρα να το πάμε και πιο αναλυτικά , θα πρέπει να τονίσω ότι είναι φοβερός στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν αντιμετωπίζεται. Το ανοιχτό γήπεδο είναι η ζωή του. Αν βρει χώρο ο αντίπαλος τελείωσε.
Στο Βέλγιο εξολόθρευε τα πάντα. Παίζει εύκολα χωρίς την μπάλα. Είναι σημαντικό στοιχείο και αξίζει να τονιστεί. Δεν είναι ο παίκτης που στην Οστάνδη έβγαινε ψηλά και ζητούσε την μπάλα γιατί διαφορετικά δεν μπορούσε να φανεί.
Το σύστημα το ακολουθούσε πιστά να και ήξερε πότε είναι η στιγμή του. Παίζει πάνω απ' όλα για την ομάδα. Έπαθα μεγάλη ζημιά που τον στερήθηκα στο Ευρωμπάσκετ.
Mπορεί να συνυπάρξει με τον Σπανούλη γιατί ο Ολυμπιακός έχει τον κορυφαίο γκαρντ στην Ευρώπη.
Θα βοηθήσει τον Σπανούλη. Δεν υπάρχει πρόβλημα συνύπαρξης. Ο Σπανούλης είναι ένας ηγέτης με την μπάλα στα χέρια. Σκοράρει, καθοδηγεί έτσι την ομάδα και κερδίζει τίτλους. Είναι τρομερός.
Ο Ματ δεν χρειάζεται την μπάλα για να ξεχωρίσει. Παίζει για την ομάδα, θα βοηθήσει τον συμπαίκτη του. Αγωνίζεται για το σύνολο. Πολύ καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό".