Ο Μέσι... εξομολογείται

Αναδρομή στα παιδικά του χρόνια μέχρι την ανάδειξη του στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έκανε ο Λίονελ Μέσι μιλώντας για τις θυσίες που χρειάστηκαν για να πετύχει τους στόχους του.

Ο Λίονελ Μέσι δεν είναι τυχαία ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της γενιάς του.

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει τέσσερις φορές στην καρίερα του τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς ενώ μεταξύ των αρκετών τίτλων που έχει κατακτήσει, περιλαμβάνονται τρία Τσάμπιονς Λιγκ, πέντε Πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο U-20.

Ο ίδιος μίλησε τόσο για το ξεκίνημά του στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα όσο και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε καθώς και τους μελλοντικούς του στόχους που δεν περιλαμβάνουν μόνο τη Μπαρτσελόνα αλλά και την Εθνική ομάδα με την οποία επιθυμεί τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

"Από αυτά που μου λένε η μητέρα και ο πατέρας μου έπαιζα ήδη με μια μπάλα από όταν ήμουν δύο ή τριών ετών. Όταν ήμουν πολύ μικρός συνειδητοποίησα ότι ήταν αυτό που μου άρεσε και που είχα σκοπό να κάνω. Καθώς μεγάλωνα και συνειδητοποιούσα περισσότερο τι συμβαίνει γύρω μου μου άρεσε ακόμα περισσότερο. Όταν ήμουν μικρός ήμουν ο πιο μικροκαμωμένος αλλά κατάλαβα ότι αυτό δεν αποτελούσε εμπόδιο. Το ύψος μου και η δομή του σώματός μου δεν με κράτησαν πίσω. Δεν συνέκρινα τον εαυτό μου με τα άλλα παιδιά. Όταν είσαι μικρός το μόνο πράγμα που θες να κάνεις είναι να παίξεις, να διασκεδάσεις. Από μικρός ήθελα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ονειρευόμουν να παίξω σε κορυφαίες διοργανώσεις".
Ο 25χρονος άσος της Μπαρτσελόνα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις θυσίες που έπρεπε να κάνει προκειμένου να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.
"Χρειάστηκε να κάνω πολλές θυσίες. Αρχικά έπρεπε να έρθω από την Αργεντινή στην ηλικία των 13 και να ξεκινήσω από την αρχή, να κάνω νέους φίλους σε μια πόλη που δεν ήξερα κανέναν. Αυτή ήταν μία από τις μεγαλύτερες θυσίες που έκανα για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Όταν μου έδωσαν το νούμερο 10 ήμουν περήφανος και χαρούμενος που τη φορούσα. Η φανέλα που φορέθηκε από θεαματικούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Την είχε φορέσει ο Ροναλντίνιο και είχε κάνει φοβερά πράγματα για την ομάδα".
Όπως δήλωσε το ποδόσφαιρο για τον ίδιο είναι απόλαυση, ενώ οι στόχοι του δεν περιορίζονται στην Μπαρτσελόνα αλλά και στην Εθνική ομάδα που αγωνίζεται.
"Προσπαθώ να βγαίνω στο χορτάρι και να το απολαμβάνω όπως έκανα μικρός. Ξέρω πως έχω την υποχρέωση να προσπαθώ να κερδίσω αλλά και πάλι το διασκεδάζω. Προσπαθώ κάθε χρόνο να βελτιώνομαι. Ονειρεύομαι να κερδίσω το παγκόσμιο με την Αργεντινή, και να καταφέρω να πετύχω ξανά όσα πέτυχα με την Μπαρτσελόνα".