"Ο Μουρίνιο απογοητεύτηκε με... Μόγιες!"

Πώς και πώς περίμενε ο Ζοσέ Μουρίνιο ένα... νεύμα της Γιουνάιτεντ, ώστε να διαδεχτεί τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στο πάγκο των "μπέμπηδων"! Ο Πορτογάλος απογοητεύτηκε, όταν έγινε γνωστό πως η θέση προορίζεται για τον Μόγιες, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της "El Pais", Ντιέγκο Τόρες.Ο Τόρες αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα στο βιβλίο του με τίτλο "Prepárense Para Perder". Η "Εl Pais" δημοσιοποίησε το σχετικό απόσπασμα...

"Ο Μουρίνιο επηρεαζόμενος από τον πιστό του ατζέντη, Ζορς Μέντες πίστευε ότι ο Φέργκιουσον ήταν ένας σύμμαχος του, ένας φίλος του ο «Νονός» του. Είχε πειστεί ότι είχαν μια φιλιά και μια αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πίστευε ότι η τρομερή συλλογή με τους τίτλους που είχε, με δύο Champions League, εφτά πρωταθλήματα και τίτλους σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, αποτελούσαν εφόδια που κανείς άλλος δεν είχε. Όταν έμαθαν ότι είχε διαλέξει τον Μόγιες φώναξε: «Μα δεν έχει κερδίσει τίποτα!».

Αυτές ήταν οι πιο μίζερες ώρες του Μουρίνιο στην καριέρα του στην Ρεάλ. Περπατούσε και είχε ένα κινητό στο αυτί του ζητούσε διευκρινήσεις από το βράδυ της 7ης Μαΐου μέχρι το πρωί της 8ης. Ήθελε ο Μέντες να πιέσει τον σύλλογο σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την διαδικασία. Ήταν μια πράξη απελπισίας.

Αυτό που είχε ειπωθεί περισσότερο είναι ότι ο Μουρίνιο δημοσίως θα φαινόταν σαν βλάκας. Ένιωθε ότι τον είχε προδώσει ο Φέργκιουσον και φοβήθηκε ότι θα σταματούσαν να τον παίρνουν στα σοβαρά. Για χρόνια η μηχανή της προπαγάνδας είχε προτάξει την ιδέα της φιλίας. Οι σύμβουλοι του Μουρίνιο του είπαν να πει ότι τα ήξερε όλα και ότι ο Φέργκιουσον τον είχε ειδοποιήσει".