Ο Παπανικολάου, το F4 και ο Καρράς!

Ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε υπόσχεση για μάχη στο Final 4 της Ευρωλίγκα και αν κρίνουμε από τα γούστα του, θέλει να σηκώσει και πάλι την Κούπα για να πάει να το γλεντήσει στον Καρρά.Ο νεαρός φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τις προσδοκίες του, ενόψει Final 4. Παράλληλα, όμως, αποκάλυψε για τα γούστα του για τον κινηματογράφο και τη μουσική, με τον Βασίλη Καρρά να αποτελεί την αγαπημένη του επιλογή!

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για:

-τις βλέψεις σε αυτό το Final 4: «Παλέψαμε όλη τη σεζόν για να φτάσουμε στο Final 4 και είναι δύσκολο να φτάσεις εκεί ξανά μετά την κατάκτηση του τίτλου. Αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα ότι έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο της και είμαι πραγματικά χαρούμενους. Υπόσχομαι στους φιλάθλους μας πως θα δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό βάσει των πιθανοτήτων που έχουμε για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι συγκεκριμένο στον κόσμο μας. Ξέρουν ήδη πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε στο Λονδίνο. Ελπίζω να μην τους απογοητεύσουμε».

-το αν περιμένει την ΤΣΣΚΑ να εμφανίσει… εκδικητικές τάσεις: «Δεν πιστεύω πως είναι θέμα εκδίκησης. Εμείς σίγουρα θέλουμε τη νίκη. Ένας ημιτελικός αποτελεί από μόνος του μία μεγάλη ευκαιρία για όλους. Είμαστε επαγγελματίες και όλοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να ψάχνουν εκδίκηση ή κάτι άλλο. Και η ΤΣΣΚΑ θέλει τη νίκη, όπως άλλωστε κι εμείς».

-το αν νιώθει αουτσάιντερ: «Δεν πιστεύω πως τα πράγματα είναι όπως πέρσι, που η ΤΣΣΚΑ είχε την καλύτερη ομάδα από την αρχή και όλοι το ήξεραν αυτό. Ήταν το μεγάλο φαβορί τότε. Αυτό το Final 4 είναι πιο ισορροπημένο, αλλά η ΤΣΣΚΑ έχει περισσότερες πιθανότητες από μας. Αυτά όμως ισχύουν μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι. Όταν αρχίσει, θα εξαρτηθεί από το ποιο το θέλει περισσότερο και θα παλέψει πιο πολύ για τη νίκη. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε σκληρά».

-για την παρουσία του σε τρίτο Final 4: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Στα δύο προηγούμενα η εμπειρία ήταν καταπληκτική για μένα. Ελπίζω το φετινό να τελειώσει όπως και το περσινό. Αυτού σου δίνει τη θέληση να συνεχίσεις να δουλεύεις πιο σκληρά για να παραμείνεις σε αυτό το επίπεδο».

-τη βράβευσή του ως ανερχόμενου παίκτη: «Είναι κάτι που δεν περίμενα. Τουλάχιστον δεν το είχα στο μυαλό μου. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Μπορεί να το κέρδισα αυτό το βραβείο και να είμαι χαρούμενος γι’ αυτό, αλλά είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς γιατί μιλάμε για ομαδικό άθλημα. Αν δεν είχα τους κατάλληλους συμπαίκτες ή προπονητές ή τους ανθρώπους πίσω από την ομάδα, η δουλειά μου δεν θα ήταν τόσο εύκολη και δεν θα κέρδιζα αυτό το βραβείο. Αξίζει να το μοιραστώ με όλους τους».

-τη σχέση του με τους άλλους μικρούς της ομάδας: «Είμαστε σαν αδέρφια. Έχουμε πολύ καλή σχέση και είμαστε μαζί εδώ και περίπου οκτώ χρόνια. Κάνουμε προπόνηση μαζί, κάνουμε παρέα, προσπαθεί ο ένας να βοηθά τον άλλο όσο μπορεί. Χαίρομαι πολύ που τους γνώρισα στην εθνική ομάδα πολλά χρόνια πριν και τώρα είναι συμπαίκτες μου. Είναι καταπληκτικά παιδιά, σπουδαίοι χαρακτήρες και δουλεύουν σκληρά».

-τον Βασίλη Σπανούλη εκτός παρκέ: «Είναι φοβερός τύπος. Προσπαθεί να κάνει τους πάντες καλύτερους και του αρέσει η σκληρή δουλειά. Δεν έχω να πω κάτι κακό για τον Βασίλη. Βοήθησε την ομάδα να ανέβει 1-2 επίπεδα. Αυτός ήταν ο ηγέτης της από την αρχή και όλοι βλέπουμε τα αποτελέσματα».

-τις συνήθειές του εκτός γηπέδου: «Μου αρέσει να περνάω χρόνο με τους φίλους μου, χωρίς να κάνουμε κάτι τρελό. Απλά πάμε για καφέ ή φαγητό ή βλέπουμε κάποια ταινία. Όσο για την αγαπημένη μου ταινία, θα έλεγα το ‘ Τελευταία έξοδος, Ρίτα Χέιγουορθ’, αλλά είναι μια δύσκολη ερώτηση. Ο αγαπημένος μου τραγουδιστής είναι ένας Έλληνας, ο Βασίλης Καρράς. Μου αρέσουν όλα τα τραγούδια του».