Ο Σαρρής ανακοινώνει τη διαγραφή των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και θα προαναγγείλει τη διαγραφή των ΕΠΣ Ηρακλείου, Κιλκίς! Για "φασιστική ενέργεια" μιλούν δικηγόροι! Διαβάστε την επιστολή ΕΠΟ προς FIFA.Λίγες ώρα μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς κατά της διοίκησης της ΕΠΟ, από την ομοσπονδία ανακοινώθηκε πως... "αύριο, Τετάρτη 12/6/2013 και ώρα 15:00, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής θα δώσει συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή".

Ο Γιώργος Σαρρής θα μιλήσει σε όλα τα ΜΜΕ για πρώτη φορά από τότε που εξελέγη στην προεδρία της ΕΠΟ και όπως γίνεται αντιληπτό, σκοπεύει να περάσει στην αντεπίθεση για τα όσα κατηγορείται ο ίδιος και η διοίκησή του το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θα ανακοινώσει τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα τη διαγραφή των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς από τα μητρώα της ΕΠΟ, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια!

Είναι σαφές πως σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρξουν τρομακτικές αντιδράσεις από συλλόγους όπως ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, ο Ηρόδοτος, ο Γιούχτας, ο Ρούβας και ο ΠΟΑ, καθώς μαζί με την Ένωση στην οποία ανήκουν (Ηρακλείου), πιθανόν να εξαφανιστούν και αυτοί από το χάρτη!

Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, πως πρόθεση της ΕΠΟ είναι να ασκηθεί πίεση με αυτό τον τρόπο προς τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου, προκειμένου εκείνος να αποσύρει την προσφυγή του.

"Ούτε στη χούντα!"
Για την πιθανή εξέλιξη που περιγράφουμε παραπάνω, τοποθετήθηκε ο καθηγητής νομικής, Βασίλης Καπετανόπουλος, λέγοντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: "Αυτά, ούτε στη χούντα δεν γίνονται"!

Ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, σημείωσε από την πλευρά του: "Αν η ΕΠΟ διαγράψει τις δύο προσφεύγουσες Ενώσεις, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για φασιστική ενέργεια".

"Στη φόρα" το έγγραφο
Η ΕΠΟ έδωσε τη Τρίτη το μεσημέρι στη δημοσιότητα το ενημερωτικό έγγραφο που εστάλη από την ίδια προς την FIFA και την UEFA, σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν εναντίον της νυν διοίκησης. Θυμίζουμε πως η απάντηση των διεθνών συνομοσπονδιών έκανε λόγο για μη αναγνώριση προσωρινών διοικήσεων διορισμένων από δικαστήριο.

Αναλυτικά το έγγραφο που έστειλε αρχικά η ΕΠΟ:

"Προς: FIFA
Ko Jerome Valcke/Γενικό Γραμματέα
Κοιν.: UEFA
Ko Gianni Infantino/Γενικό Γραμματέα

Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα,
Επικοινωνούμε εσπευσμένα μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε ότι δύο Ενώσεις –Μέλη μας (οι ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ και ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ), κατέθεσαν αγωγή έκπτωσης ενώπιον τακτικού πολιτικού δικαστηρίου των Αθηνών ενάντια στο νόμιμα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με αίτημα τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Δικαστήριο.

Όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, το καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ είναι απόλυτα σύμφωνα με αυτά της FIFA και της UEFA, σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται η απαγόρευση προσφυγών στα πολιτικά δικαστήρια κατά Ομοσπονδιών για θέματα καταστατικού και κανονισμών και περιγράφονται και οι συνακόλουθες ποινές.

Η ΕΠΟ θα εφαρμόσει τις διατάξεις του καταστατικού και των κανονισμών της καθώς και αυτών της FIFA και της UEFA και η παρούσα επιστολή αποστέλλεται προς ενημέρωση σας.

Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γιώργος Σαρρής"