Πάλεψε με νύχια και με δόντια η Εθνική

Μετά από συγκλονιστική προσπάθεια η Εθνική μας ομάδα κέρδισε με 3-2 σετ το Βέλγιο, αλλά ηττήθηκε στο χρυσό σετ και αποκλείστηκε από τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί σε Πολωνία και ΔανίαΗ ήττα με 0-3 στην Ορεστιάδα στον πρώτο αγώνα των μπαράζ δεν άφηνε πολλές ελπίδες πρόκρισης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη στο Βέλγιο έβγαλαν στο παρκέ ψυχή και ταλέντο.
Η Εθνική μας χρειαζόταν τη νίκη με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ώστε η πρόκριση να κριθεί στο χρυσό σετ και έτσι τελικά έγινε.
Παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 1-2 σετ (και αρχικά 0-1), οι έλληνες διεθνείς με πρωταγωνιστές τους Φράγκο και Τζούριτς κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να διεκδικήσουν την πρόκριση μέχρι το τέλος.
Στο χρυσό σετ έσπασαν... καρδιές με την ελληνική ομάδα να τα δίνει όλα, αλλά τους βέλγους να ξεπερνούν το σοκ της ήττας και τελικά να παίρνουν το σετ με 15-12 και παράλληλα την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε κοντά στην επανάληψη της επιτυχίας του 2009, όταν και είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στα τελικά του Ευρωβόλεϊ, όμως, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στα γήπεδα της Πολωνίας και της Δανίας (20-29/9).
Τα σετ: 25-19, 21-25, 25-18, 21-25, 13-15 και το χρυσό σετ 15-12