Πάρκερ: Μόνο το χρυσό μετράει...

Δεν αρκείται απλώς και μόνο στη συμμετοχή στον τελικό του Eurobasket ο Τόνι Πάρκερ, ξεκαθαρίζοντας ότι η Γαλλία θα πρέπει επιτέλους να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.Είναι ενδεικτική η ατάκα που είπε για το προσωπικό του... παράσημο, το γεγονός ότι πλέον είναι ο 2ος σκόρερ σε Eurobasket (ξεπέρασε τον Ντιρκ) πίσω από τον τεράστιο Νίκο Γκάλη: "Μόνο το χρυσό μετράει...".

Για τον ημιτελικό με την Ισπανία και το μεγάλο ματς που ακολουθεί με τους Λιθουανούς, είπε: "Ο ημιτελικός ήταν μεγάλο ματς, αλλά το επόμενο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Δύο χρόνια πριν είχαμε ενθουσιαστεί απλώς και μόνο επειδή παίζαμε στον τελικό και είχαμε πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν καταλάβαμε τι θα σήμαινε μια νίκη στον τελικό και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία και να είμαστε έτοιμοι.

Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, τώρα πρέπει να κάνουμε ένα ακόμα μεγάλο ματς στον τελικό. ο Νίκο (Μπατούμ) είχε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο τέλος, ήταν έτοιμος. Είμαστε όλοι έτοιμοι, παλέψαμε μέχρι το τέλος, χάναμε, αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε και τελικά κερδίσαμε. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο στον τελικό και έχω τη πίστη ότι θα τα καταφέρουμε".