Πένθος για το ελληνικό μπάσκετ


Σε πένθος έχει βυθιστεί το ελληνικό μπάσκετ από τον θάνατο του Φίλιππου Συρίγου. Το σύνολο των ομάδων και των αρμόδιων φορέων εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους και του εύχονται καλό ταξίδιΟταν ένας άνθρωπος "φεύγει" από τη ζωή τα λόγια είναι περιττά. Αλλωστα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειας και των αγαπημένων προσώπων του εκλιπόντος.
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Φίλιππου Συρίγου, που με τις μεταδόσεις του, την επιμονή και ακεραιότητά του συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ.
Ο,τι και να πούμε γι' αυτόν τον αληθινό δημοσιογράφο είναι λίγο και η πραγματικότητα είναι πως από το βράδυ της Κυριακής (10/10) το ελληνικό μπάσκετ (και φυσικά η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία) πενθεί και είναι πιο φτωχό.
Από το πρωί της Δευτέρας η μεγάλη πλειοψηφία του μπασκετικού κόσμου έχει σπεύσει να εκφράσει τα συλλυπητήρια του, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους αρμόδιους φορείς. Δείγμα και της μεγάλης επιρροής, που είχε ο Φίλιππς Συρίγος στο άθλημα.
Αναλυτικά:
Υφ. Αθλητισμού: Συνδέθηκε με την ερευνητική δημοσιογραφία
"Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, για το θάνατο του Φίλιππου Συρίγου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Φίλιππος Συρίγος συνδέθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων τόσο με τη μετάδοση μεγάλων στιγμών του ελληνικού αθλητισμού, όσο και με την ερευνητική δημοσιογραφία την οποία υπηρέτησε με πάθος. Στους οικείους του, καθώς και στη δημοσιογραφική οικογένεια εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια
ΠΣΑΚ: "Σίγησε’" μία αυθεντική φωνή
"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φίλιππου Συρίγου. Μία αυθεντική του φωνή μπορεί να ‘’σίγησε’’, όμως, η κληρονομιά που αφήνει ο Φίλιππος είναι τεράστια. Η οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ, έγινε ακόμη πιο φτωχή με το χαμό του Φίλιππου, ο οποίος, πάλεψε μέχρι το τέλος και ‘’έφυγε’’ με ψηλά το κεφάλι.‘’Καλό ταξίδι’’ Φίλιππε!"
ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό
"Ο πρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Φίλιππου Συρίγου, ενός αληθινού δημοσιογράφου κι εκείνου που συνέβαλλε τα μέγιστα για την άνοδο του μπάσκετ στη χώρα μας. Ο Φίλιππος Συρίγος έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία σε όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του διαδρομής, η οποία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το μπάσκετ, και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο".
ΚΑΕ Αρης: Εθνικός μπασκετικός σπόρτκαστερ
Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του Φίλιππου Συρίγου, του ανθρώπου που συνέδεσε τη φωνή του με τις κορυφαίες στιγμές του ΑΡΗ και του ελληνικού μπάσκετ, του εθνικού μας μπασκετικού σπόρτκαστερ".
ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Εβαλε το μπάσκετ σε κάθε ελληνικό σπίτι
"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου, που σε ηλικία 65 ετών έφυγε από την ζωή. Η παρουσία του Φίλιππου Συρίγου συνδυάστηκε με την είσοδο του μπάσκετ σε κάθε Ελληνικό σπίτι από την δεκαετία του 1980, με την συστηματική τηλεοπτική μετάδοση αγώνων μπάσκετ. Για περισσότερα από 30 χρόνια η φωνή του παρέπεμπε στην τηλεοπτική μετάδοση αγώνων μπάσκετ, μεταξύ των οποίων περιέγραψε τον τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών του 1984. Η τελευταία φορά που ο Φίλιππος Συρίγος βρέθηκε στο PAOK Sports Arena και περιέγραψε αγώνα του ΠΑΟΚ ήταν στις 8 Ιουνίου του 2011, στον 5ο τελικό των πλέι οφ, όπου ο ΠΑΟΚ νικώντας με 63-56 τον Άρη εξασφάλισε την συμμετοχή του στα προκριματικά της Ευρωλίγκα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".
ΚΑΕ Ν. Κηφισία: Το ελληνικό μπάσκετ αισθάνεται φτωχότερο
"Η ΚΑΕ Ν. Κηφισιά εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του Φίλιππου Συρίγου και τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Το ελληνικό μπάσκετ αισθάνεται φτωχότερο, καθώς ο Φίλιππος Συρίγος ήταν από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους της χώρας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της δημοτικότητας του αθλήματος."