Πέτκοβιτς: Θέλαμε να το… καθαρίσουμε από νωρίς

Σύμφωνα με τον προπονητή της Λάτσιο, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, τα δύο στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στους ιταλούς κόντρα στη Στουτγάρδη την Πέμπτη (14/3) ήταν η αποφασιστικότητα και η συγκέντρωση.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των "λατσιάλι" μετά την πρόκριση της Λάτσιο επί της γερμανικής ομάδας:

Αναφερόμενος στην αποφασιστικότητα των παικτών του, ο Πέτκοβιτς είπε: "Μπήκαμε στο παιχνίδι αποφασισμένοι να το… καθαρίσουμε από νωρίς, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Καταφέραμε να σημειώσουμε δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Μπράβο στα παιδιά γιατί δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο και έπαιξαν πολύ συγκεντρωμένα, χωρίς να σκέφτονται το αποτέλεσμα της Γερμανίας".

Οσον αφορά την κλήρωση, ο προπονητής των ιταλών έδειξε να φοβάται περισσότερο το… κρύο, παρά κάποια αντίπαλο: "Θα ήθελα να αποφύγουμε ένα ταξίδι στη Ρωσία, καθώς ακόμα ο καιρός είναι άσχημος εκεί. Αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, όλες οι ομάδες που βρίσκονται στους προημιτελικούς, είναι πολύ καλές. Καμία δεν έφτασε τυχαία ως εδώ".

Κλείνοντας, ο Βόσνιος κόουτς αναφέρθηκε στην κόπωση των ποδοσφαιριστών του: "Πρέπει να σφίξουν τα δόντια και να παίξουν το παιχνίδι της Κυριακής. Είναι όλοι τους κουρασμένοι από τα συνεχή ματς, αλλά μετά την Κυριακή θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε μερικές ανάσες. Η Λάτσιο βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της και αυτό είναι πολύ θετικό, αλλά το τίμημα που πρέπει να πληρώσει είναι η κόπωση. Το γνωρίζαμε από την αρχή αυτό".