Πίρλο: Είχα συμφωνήσει με την Τσέλσι

Η παρέμβαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε καθοριστική, ώστε ο Αντρέα Πίρλο να μην πάει ποτέ στην Τσέλσι, παρότι είχε έρθει σε συμφωνία με τους "μπλε", όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.Σε δηλώσεις του στο SkySport Italia, ο μέσος της Γιουβέντους τόνισε: "Ήμουν κοντά να πάρω μεταγραφή στην Τσέλσι και την Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον σύλλογο του Λονδίνου είχα συμφωνήσει και τους όρους του προσωπικού μου συμβολαίου, αλλά τότε παρενέβη ο Μπερλουσκόνι και έμεινα στο τέλος στην Μίλαν".

Το 2011 ο Πίρλο, έπειτα από δέκα χρόνια παρουσίας στη Μίλαν, αποχώρησε από τους "ροσονέρι" για χάρη της Γιουβέντους, με τον ίδιο να δηλώνει: "Δεν έχω μετανιώσει καθόλου που άφησα την Μίλαν. Χρειαζόμουν μια αλλαγή και το καλύτερο πράγμα που είχα να κάνω ήταν να παίξω σε κάποια άλλη ομάδα. Θεωρώ πως ήταν η σωστή απόφαση και για την Μίλαν μιας και πήρε άλλους παίκτες στην θέση μου. Χαίρομαι που αποδέχτηκα την πρόταση της Γιουβέντους".

Κλείνοντας, ο ιταλός ποδοσφαιριστής μίλησε και για τον προπονητή του στην Γιουβέντους, τον Αντόνιο Κόντε: "Με έχει εκπλήξει με τις ικανότητες του σε επίπεδο τακτικής και με τον τρόπο που εργάζεται επί καθημερινής βάσης. Εχω μάθει πολλά από εκείνον. Παλιότερα δεν ήθελα να γίνω προπονητής, αλλά ίσως αποφασίσω αλλιώς μετά από όσα με έμαθε".