Πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ, παίζει με Σάλκε

Ευχάριστα τα μαντάτα για τον ΠΑΟΚ, αφού η UEFA αποφάσισε πως ο Δικέφαλος θα πρέπει να πάρει τη θέση της Μέταλιστ και θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Champions League τη ΣάλκεΜία δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει την συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League θα έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παίρνει τη θέση της Μέταλιστ μετά την τιμωρία της τελευταίας για εμπλοκή της σε στημένο παιχνίδι.
Τα ευχάριστα νέα, που περίμεναν στον ΠΑΟΚ, τελικά ήρθαν, αφού η απόφαση της UEFA είναι υπέρ του και τονίζει πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πάρει τη θέση των ουκρανών και θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε στα πλέι οφ του Champions League.
Κάτι που σημαίνει πως εκτός της διεκδίκησης εισόδου στους ομίλους ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει περίπου 2,5 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ και παράλληλα την συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο (είτε στους ομίλους του Champions, είτε του Europa League).
Ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Γερμανία στις 21 Αυγούστου για να αντιμετωπίσει τη Σάλκε και στις 27 του ίδιου μήνα θα παίξει τη ρεβάνς στην (άδεια, λόγω τιμωρίας) Τούμπας.
Η απόφαση θα ανακοινωθεί εντός ολίγου από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που στέλνει επίσης τη Μακάμπι Τελ Αβίβ κατευθείαν στους ομίλους του Europa League.
Μεγάλη σημασία για τον ΠΑΟΚ έχει πως η απόφαση είναι οριστική και πως ακόμα κι αν δικαιωθεί η Μέταλιστ στο CAS το μεγαλύτερο κέρδος της θα είναι κάποια οικονομική αποζημίωση και όχι η επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
"Η Μέταλιστ Χάρκιβ αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/2014 και θα αντικατασταθεί από τον ΠΑΟΚ, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να περνάει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Μετά τη σημερινή απόφαση του Σώματος Εφέσεων της UEFA να αποβάλει τη Μέταλιστ Χάρκιβ από τις διοργανώσεις της, για τη σεζόν 2013/2014, η «Επιτροπή Εκτακτης Ανάγκης» της UEFA συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα.
Η Επιτροπή Εκτακτης Ανάγκης της UEFA η οποία αποτελείται από πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε να αντικαταστήσει τη Μέταλιστ, με τον ΠΑΟΚ, για το υπόλοιπο των διοργανώσεων της σεζόν 2013/2014.
Ως συνέπεια, η ελληνική ομάδα η οποία είχε αποκλειστεί από τη Μέταλιστ στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε, στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 21 Αυγούστου.
Η απόφαση είναι οριστική. Η Μέταλιστ έχει τη δυνατότητα να κάνει έφεση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).
Ο ΠΑΟΚ δε θα αντικατασταθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και η αντίπαλος του, Μακάμπι Τελ Αβίβ, προκρίνεται απευθείας στη φάση των ομίλων".