Παντελίδης: Καλύτεροι από αγώνα σε αγώνα

Σίγουρος πως ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παρουσιάζεται συνεχώς καλύτερος δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Σάββας Παντελίδης
Συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης παραχώρησε ο Σάββας Παντελίδης, που τόνισε πως ο ΠΑΣ θα παρουσιάζεται καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάββα Παντελίδη
Για τον αγώνα με τον Απόλλωνα: «Την Κυριακή έχουμε πραγματικά ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πρωτίστως γιατί σ' ένα εντός έδρας ματς η πίεση μεταφέρεται στο γηπεδούχο και δεύτερον έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που επιστρέφει μετά από χρόνια στην κατηγορία, είναι φιλόδοξη και με τη νίκη που πέτυχε έρχεται με ενθουσιασμό. Για να κερδίσουμε πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια από το προηγούμενο παιχνίδι, να έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο αγωνιστικό και τακτικό κομμάτι και να βγάλουμε μεγαλύτερο πάθος. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι, τα παιδιά βγάζουν θετική εικόνα στην προπόνηση, πραγματικά κάθε μέρα γίνονται και καλύτερα.
Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι και αυτό που απομένει είναι η προσπάθεια των παιδιών κι ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί πάντα σ' ένα παιχνίδι παίζει ρόλο η δυναμικότητα του αντιπάλου και ο βαθμός ετοιμότητας και γι' αυτό αν είχα μια ζυγαριά τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την Τρίπολη».
Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Γυρίζει ο Θέμης Τζημόπουλος, του οποίου έληξε η τιμωρία, ο Βισέντο έχει άλλη μία αγωνιστική και τέλος δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμα τα χαρτιά του Στρούνα για να αγωνιστεί. Όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά, δεν έχουμε τραυματισμούς ή κάρτες. Αν έχουμε και τη βοήθεια του κόσμου, που τη θεωρώ απαραίτητη για να προχωρήσει η ομάδα, τότε θα πετύχουμε κι εμείς το στόχο μας».
Για τον Στρούνα: «Είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Το αν θα παίξει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ήρθε από ομάδα που έκανε προετοιμασία. Πριν μερικές μέρες τον είδα προσωπικά σε φιλικό που έπαιξε στο φιλικό της Σλοβενίας με την Φινλανδία. Μου δείχνει και στην προπόνηση ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση».
Για τους λόγους που επελέγη: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος με την ίδια ευχέρεια, παίζει σε πολλές θέσεις. Τον είδα από δυο ματς σε κάθε θέση. Παίζει δεξί ή αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ . Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο για έναν προπονητή από το να έχει έναν παίκτη που να παίζει σε πολλές θέσεις, γιατί αυτό σου δίνει λύσεις και μέσα στο παιχνίδι, να μην χάσεις αλλαγή, αλλά να διαχειριστείς τα πράγματα εκ των έσω. Είναι μόλις τέσσερεις μέρες στην ομάδα, ίσως να έχει και κάποια αρνητικά που δεν τα είδαμε ακόμα. Τα θετικά όμως φαίνονται, έχει ποιότητα, καλή μεταβίβαση, δείχνει να έχει προσωπικότητα, καλά χτυπήματα, προσεχώς θα δούμε και τα αρνητικά, θα μας τα δείξει ο καιρός».
Για τον Απόλλωνα: «Έχω εικόνα από δυο ματς, ένα φιλικό με τον Ατρόμητο κι ένα επίσημο με τον Άρη. Είναι μια μαχητική ομάδα κι αυτό περιμένω απ' αυτήν, να κλείσει τους διαδρόμους, θα μάχεται συνέχεια. Περιμένω κλειστό παιχνίδι και ότι θα προσπαθήσει να μας χτυπήσει σε αντεπιθέσεις»
Για τον Ντε Βινσέντι: «Θα ήθελα πρώτα να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για τον Τόμας και μετά να κοιτάξουμε αν υπάρχει ή αν μπορούμε να πάρουμε κάποιον. Προς το παρόν προσπαθούμε για το καλύτερο και νομίζω ότι η έλευση του Τόμας θα ήταν ό,τι καλύτερο αυτήν τη στιγμή. Για το αν θα είναι ο Ντεβισέντι ή κάποιος άλλος σ' αυτήν τη θέση, θα είναι η τελευταία προσθήκη του καλοκαιριού. Σίγουρα».
Για τη γεύση που του άφησε η πρώτη αγωνιστική: «Για μένα ήταν πικρή η γεύση. Να σας πω ένα μειονέκτημα, που μπορεί να μην είναι ωραίο για το ποδόσφαιρο, αλλά είναι μειονέκτημα. Άλλες ομάδες στα τελευταία δέκα λεπτά δεν θα έπαιζαν καθόλου. Εμείς παίζαμε για την ομορφιά του ποδοσφαίρου και δεν κάναμε ούτε δέκα δευτερόλεπτα καθυστέρηση. Δείτε και το παιχνίδι. Ούτε ένας δεν έπεσε κάτω ούτε ένας δεν έκανε καθυστέρηση ούτε πήρε κίτρινη για καθυστέρηση.
Αυτό είναι ωραίο για το ποδόσφαιρο, αλλά πίκρα για τον προπονητή και την ομάδα που δέχτηκε την ισοφάριση. Γενικώς, πάντως, δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα για τις ομάδες. Άλλες είναι πιο έτοιμες, άλλες ανέτοιμες, άλλες θα παρουσιαστούν διαφορετικές. Μόνο οι ομάδες που έπαιξαν Ευρώπη αρχίζουν και βρίσκουν κάπως τον καλό τους εαυτό. Για τους υπόλοιπους η εικόνα μπερδεύει. Μετά την 4η ή 5η αγωνιστική θα έχουμε σαφέστερη εικόνα».