ΠΑΟ: Χωρίς Διαμαντίδη-Σχορτσανίτη η προπόνηση

Οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης θα απουσιάσουν, για προσωπικούς λόγους, από την προπόνηση του Παναθηναϊκού την Τρίτη (26/3), ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την Μπάμπεργκ για την 13η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague, ωστόσο οι δύο παίκτες θα βρίσκονται κανονικά στην αποστολή των πρασίνων για το ματς της Πέμπτης (28/3).Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
"Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Μπρόζε Μπάσκετς (28/3, 21.45, NovaSports3) για τη 13η και προτελευταία αγωνιστική του Top16 της ΤΗΥ Euroleague. Η ομάδα θα αναχωρήσει αύριο (13.00) με τελικό προορισμό το Μπάμπεργκ. Η αποψινή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, οι οποίοι απουσίασαν για προσωπικούς λόγους, αλλά θα είναι αύριο στην αποστολή της ομάδας.
Αριθμοί
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απέχει πλέον δύο τάπες από τις 100 στην καριέρα του στην Ευρωλιγκα και από το να γίνει ο πρώτος γκαρντ στην ιστορία της που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα σουτ τριών πόντων στα επτά τελευταία του ευρωπαϊκά παιχνίδια και σε 11 από τα 12 τελευταία.
Ο Γιόνας Ματσιούλις τον… ακολουθεί με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο σε 12 από τα 13 τελευταία παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα έχοντας 29/63 (46%). Επίσης, παραμένει ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που ήταν στην αρχική πεντάδα της ομάδας σε όλους τους φετινούς αγώνες της στη διοργάνωση.
Ένα μόλις εύστοχο τρίποντο απέχει ο Ρόκο Λένι Ούκιτς από τα 100 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.
Ο Κώστας Τσαρτσαρής χρειάζεται δύο εύστοχα τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην Ευρωλίγκα.
Ο Στεφάν Λάσμε παραμένει πρώτος σε τάπες στη διοργάνωση με 2 μέσο όρο ανά αγώνα. Έχει τουλάχιστον μία τάπα στους 9 από τους 10 τελευταίους αγώνες. Επίσης έχει ευστοχήσει σε 13 συνεχόμενες ελεύθερες βολές.
«Συγγένειες»
*Ο Γάιος Σκορδίλης και ο Αντόν Γκαβέλ έχουν υπάρξει συμπαίκτες στον Άρη την περίοδο 2008-09.
*Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς και ο Κέισι Τζέικομπσεν πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση του ισπανικού κυπέλλου την περίοδο 2008-09 με τη φανέλα της Κάχα Λαμποράλ".