Παπαθεοδώρου: Μας στοίχισαν τα ριμπάουντ και οι βολές

Τα χαμένα ριμπάουντ και οι άστοχες βολές ήταν τα δύο στοιχεία που στοίχισαν το διπλό στη Νέα Κηφισιά, όπως δήλωσε ο προπονητής των νεοφώτιστων, Ηλίας Παπαθεοδώρου."Προσπαθήσαμε να το πάμε σε ρυθμό που εμείς θέλαμε. Δεν το καταφέραμε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος. Ο Αρης θέλει να δημιουργήσει και μετά να εκτελέσει, αλλά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σ' αυτό που θέλαμε.

Με το χαμηλό σχήμα του μας δημιούργησε πολλά προβλήματα και παρότι τελείωσε στους 6 πόντους το ημίχρονο φάγαμε καλάθια που δε θέλαμε. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε την αντιμετώπισή μας στα σκριν πάνω στη μπάλα.

Αυτό μας έδωσε αρκετές άμυνες, είχαμε, όμως, ανισορροπία στο επιθετικό ριμπάουντ, χάσαμε 18 αμυντικά ριμπάουντ. Το δεύτερο στοιχείο είναι σημαντικό κι είναι οι 11 χαμένες βολές.

Σε ένα ματς που κρίθηκε στα λάθη σε συνδυασμό με τα 18 χαμένα ριμπάουντ είναι δύσκολο να κρατηθείς μέσα στο παιχνίδι. Είχαμε σε καλή μέρα τον Κρόκερ και τον Λιακόπουλο και μείναμε κοντά στο σκορ, περάσαμε και μπροστά.

Μπορεί να έχουμε κάποιους πιο έμπειρους παίκτες, αλλά υπάρχουν παιδιά στον Αρη που έχουν πολύ μεγάλο χαρακτήρα όπως ο Γκίκας, που παρότι δεν είναι έμπειροι, φορώντας τη φανέλα του Αρη δε φοβούνται, έχουν καθαρό μυαλό και αυτό είναι δείγμα κλάσης" είπε ο προπονητής της Νέας Κηφισιάς.

Από την πλευρά των παικτών, ο Δημήτρης Τσαλδάρης είπε: "Χαίρομαι που σας βλέπω όλους, είμαι χαρούμενος που γύρισα σήμερα (26/10). Εγινε πολύ κλειστό παιχνίδι, πολύ μετρημένο κι απ' τις δύο ομάδες.

Ξέραμε καλά τον Αρη κι αυτοί εμάς. Προσπαθήσαμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι έως το τέλος μέσα στο Παλέ, όπου ξέρουμε ότι ο Αρης παίρνει ενέργεια απ' τον κόσμο και μέσα απ' την άμυνά του.

Ελέγξαμε τον ρυθμό, αλλά σε κρίσιμα σημεία χάσαμε αρκετά ριμπάουντ, που κόστισαν, όπως κι όλες μας οι επιλογές δεν ήταν αυτές που έπρεπε.

Μείναμε στο πλάνο μέχρι το τέλος, διεκδικήσαμε το παιχνίδι με σουτ στο τέλος, υπάρχει και το θέμα της τύχης εκεί. Δεν το βάλαμε και συνεχίζουμε. Αυτό που βλέπω εγώ κι όλοι μας στον Αρη αρέσει πολύ.

Είναι φρέσκια ιδέα, κάποιοι λένε ότι είναι λύση εκ των πραγμάτων, εμένα μου αρέσει προσωπικά, η ομάδα βγάζει χαρακτήρα μαχητή και νοοτροπία νικητή. Είναι στοίχημα που θα κερδηθεί αυτό για τον Αρη".