Παπαϊωάννου: Αυτή η βραδιά σηματοδοτεί την ιστορία της ΑΕΚ

Ο μεγάλος Μίμης Παπαϊωάννου μίλησε κι αυτός από τη σειρά του για τη μεγάλη βραδιά και την πρόκριση επί της ΚΠΡ στις 16 Μαρτίου του 1977.Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ενωσης εξήγησε πως ένιωσε εκείνη τη βραδιά, αναφέρθηκε στα έντονα συναισθήματα όταν πήγε να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά και στην πίστη για πρόκριση που κυριαρχούσε στην ομάδα:

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μίμης Παπαϊωάννου στην "ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" για τον αγώνα με την ΚΠΡ:

"Αυτό το παιχνίδι δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ κανείς μας. Ολη εκείνη η εποχή του μεγάλου Λουκά Μπάρλου ήταν φανταστική, αλλά ειδικά αυτό το ματς είναι νομίζω η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της ΑΕΚ. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την στιγμή που πήγαινα να εκτελέσω το τελευταίο πέναλτι. Ξεκίνησα από την σέντρα και μέχρι να φτάσω στην μπάλα, είχε μουδιάσει όλο μου το σώμα. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι ποτέ. Ηταν κάτι το ανεξήγητο. Μέχρι να δω την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα με είχε κυριεύσει το άγχος, αλλά τελικά το έβαλα και περάσαμε. Κάτι μέσα μου μου έλεγε πως θα προκριθούμε, εκείνοι μας είχαν κερδίσει 3-0 και νόμιζαν πως όλα είχαν τελειώσει, αλλά εμείς είχαμε πίστη και δικαιωθήκαμε".

Αναφερόμενος στην συνέχεια για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν, είπε: "Αυτό που ακολούθησε μετά ήταν απερίγραπτο. Ο κόσμος δεν έλεγε να φύγει από το γήπεδο και εμάς μας σταματούσαν το αμάξι στο δρόμο, μας έβγαζαν έξω και μας σήκωναν στα χέρια! Ασύγκριτες στιγμές πραγματικά, δεν έχω ζήσει ξανά κάτι αντίστοιχο. Εκείνο το βράδυ γιόρταζε μαζί με την ΑΕΚ όλη η Ελλάδα".