Πασκουάλ: Πολύ σκληρός αντίπαλος ο Παναθηναϊκός

Ο Τσάβι Πασκουάλ δηλώνει πανευτυχής για την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στο Final 4.Με ιδανικό τρόπο έκλεισε τους  100 αγώνες ως προπονητής της Μπαρτσελόνα ο Πασκουάλ, παίρνοντας το εισιτήριο για το Final 4 του Λονδίνου.
Στις δηλώσεις του ο τεχνικός των "μπλαουγκράνα" μίλησε για τον κόσμο της ομάδας: "Εκτός του αποτελέσματος, είμαστε ενθουσιασμένοι από την υποστήριξη που είχαμε σήμερα από τον κόσμο. Οι φίλαθλοι μας έδωσαν μια μαγική ευκαιρία, γεμίζοντας το γήπεδο και φτιάχνοντας εξαιρετική ατμόσφαιρα. 
Μετά απ’ όλα αυτά, θέλω να συγχαρώ του παίκτες, που έδωσαν τα πάντα για την ομάδα, τον σύλλογο και το έμβλημα. Προφανώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που προκριθήκαμε σε ένα ακόμα Final 4".
 Σχετικά με το παιχνίδι τόνισε: "Ήταν ένα τυπικό παιχνίδι μιας σφιχτής σειράς, από την άποψη της έντασης. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη δεύτερη περίοδο κάναμε μερικά λάθη στην άμυνα που επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει. Στη συνέχεια, δε, είχαμε και μερικά προβλήματα στις πάσες και τα σουτ. 
Τελικά το παιχνίδι μετατράπηκε σε ένα χαρακτηριστικό ματς υψηλής πίεσης. Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σειρά, αλλά τελικά προκριθήκαμε -νομίζω επειδή κυριαρχήσαμε στο τέταρτο και το πέμπτο παιχνίδι".
Για τη συνέχεια της Μπαρτσελόνα είπε: "Προετοιμαστήκαμε καλά για έναν πολύ σκληρό αντίπαλο. Για μένα, το να γιορτάζω 100 παιχνίδια ως προπονητής της Μπαρτσελόνα με πρόκριση στο Final Four είναι ιδανικό. Επίσης, το να κερδίζεις στην έδρα σου το πέμπτο παιχνίδι δε συμβαίνει κάθε μέρα. Τώρα θα ανασυγκροτηθούμε και θα συγκεντρώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας γι’ αυτό που μας περιμένει σε δυο εβδομάδες".