Πεδουλάκης: Μικροενοχλήσεις ο Διαμαντίδης

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, μίλησε για την αναμέτρηση της Πέμπτης (28/3, 21:45GR) με την Μπάμπεργκ, επεσημαίνοντας πως η γερμανική ομάδα θα είναι περισσότερο επικίνδυνη, διότι θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του Δημήτρη Διαμαντίδη.Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού κατά την αναχώρηση της πράσινης αποστολής για τη Γερμανία:

- Για τον αγώνα με την Μπάμπεργκ:

"Ξέρουμε πολύ καλά την πορεία της Μπάμπεργκ στο Top-16. Αλλωστε έχουμε πει πολλές φορές στην πορεία αυτών των αγώνων, πως στον όμιλό μας όλες οι ομάδες πάρα πολύ δυνατές.

Η Μπάμπεργκ τα 8 παιχνίδια τα έχει χάσει στο τελευταία λεπτό και τα άλλα κάτω από 3 πόντους. Σίγουρα περιμένουμε να δούμε μια ακόμα καλύτερη ομάδα μπροστά μας. Θα παίζει χωρίς, άγχος, χωρίς στρες και αυτό είναι πλεονέκτημα γι αυτούς. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε την νίκη για να πάρουμε την πρόκριση στους "8" που είναι ο στόχος μας. Εχουμε την ποιότητα να το κάνουμε".

- Για τις ενοχλήσεις που ένιωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης:

"Θα δούμε τι θα γίνει με τον Δημήτρη ο οποίος έχει κάποιες μικροενοχλήσεις στο πόδι του. Θα δούμε πως θα πάει η προπόνηση σήμερα και αύριο και θα ξέρουμε την κατάστασή του".

- Για τα "κλειδιά" της νίκης:

"Η Μπάμπεργκ είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι των ψηλών. "Κλειδί" για την νίκη θα είναι τα ριμπάουντ. Εχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά είτε με πλάτη είτε με πρόσωπο στο καλάθι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Αλλωστε το έχουμε δει και από την καλή και από την ανάποδη πως στην Ευρωλίγκα ένα δίλεπτο είναι ικανό να σε… καταστρέψει".

Κατά την αναχώρηση της ομάδας από το Ελευθέριος Βενιζέλος, μίλησε και ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Χάρης Γιαννόπουλος:

"Θέλουμε την νίκη κόντρα στην Μπάμπεργκ  για να πάρουμε την πρόκριση από τώρα. Η Μπάμπεργκ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Εχει προσθέσει και τους Μάσεϊ και Ουόλς που είναι πολύ καλοί παίκτες. Ταυτόχρονα έχει γίνει και πιο αποτελεσματική,  άσχετα με το ότι δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμα νίκη. Εχει χάσει όλα τα ματς στο τέλος, με λίγους πόντους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε. Θα πρέπει να είμαστε 40 λεπτά σοβαροί. Μόνο έτσι θα πάρουμε την νίκη".

"Πρέπει να παίξουμε δυνατά στα δύο παιχνίδια που απομένουν και να πάρουμε δύο νίκες. Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία να… διαλέξουμε αντίπαλο. Αλλωστε έχουμε δει στο παρελθόν πως όποιος το έκανε τιμωρήθηκε".