Πνίγεται στα Πηγάδια η Ξάνθη, 0-0 με Ατρόμητο

Η Ξάνθη έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο στα Πηγάδια και έχασε μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και τα πλέι οφ στον ένα βαθμό
Μπορεί μακριά από τη Ξάνθη να μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες, αλλά για ακόμα ένα ματς η ακριτική ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει στο "σπίτι" της, μένοντας για τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη στα Πηγάδια (είχαν προηγηθεί τρεις ήττες). Με το βαθμό της ισοπαλίας η ομάδα του Ουζουνίδη έπιασε τον Παναθηναϊκό στην 6η θέση, αλλά έχασε την ευκαιρία να φτάσει σε θέση βολής από τον ΠΑΣ και μία ανάσα από το ευρωπαϊκό όνειρο. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος έφτασε στο +7 από την έκτη θέση και σχεδόν εξασφάλισε την Ευρώπη για δεύτερη σερί χρονιά. Το ματς ήταν κακό στο μεγαλύτερο διάστημά του, με τις  δύο ομάδες να ξυπνούν στο β' μέρος, αλλά τους Λοντίγκιν και Ράντμαν να κρατούν ανέπαφη την εστία τους.
Σε ένα κακό ημίχρονο, που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, Ξάνθη και Ατρόμητος έμειναν... άκαπνοι με τους δύο τερματοφύλακες, Λοντίγκιν και Ράντμαν, να είναι κυρίως θεατές της αναμέτρησης, αφού ουσιαστικά δεν σημειώθηκε καμία σημαντική φάση μπροστά στις δύο εστίες.
Η Ξάνθη ήταν αυτή, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η κατοχή της ήταν παντελώς ανούσια, αφού Μαρσελίνιο, Ονουάτσι και Σολτάνι δεν ήταν σε καλή μέρα και δεν δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις. Ο Ατρόμητος από την άλλη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο,  αλλά σε αυτόν ανήκει η καλύτερη φάση, όταν ο Μάντζιος στο 29' βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, αλλά έχασε το κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Λοντίγκιν.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα βελτιώθηκε κάπως με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν ρυθμούς και να φτάνουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Την αρχή έκανε ο Ατρόμητος όταν μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Μάντζιου ο Ναπολεόνι άγγιξε το 1-0 στο 57', αλλά αστόχησε από πολύ κοντά. Η απάντηση της Ξάνθης ήταν άμεση με τον Μαρσελίνιο στο 59' να αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον Ράντμαν και τον Γούτα να έχει μία ακόμα καλή στιγμή στο 67'.
Στη συέχεια το ματς εξελίχθηκε σε μία μάχη μεταξύ των δύο τερματοφυλάκων. Ο Ατρόμητος είχε διπλή ευκαιρία για να φτάσει στο γκολ, Αρχικά στο 77' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο και ένα λεπτό αργότερα με κεφαλιά του Φυτανίδη, προσπάθειες, που αμφότερες σταμάτησαν στον Λοντίγκιν. Στο 80' ήταν η σειρά του Ράντμαν να δείξει τις ικανότητές του, αφού είπε "όχι" σε επικίνδυνο φάουλ του Ντιέ. Παρότι οι δύο ομάδες ξύπνησαν και δημιούργησαν ευκαιρία στο β' μέρος, τελικά δεν άλλαξε τίποτα και περιορίστηκαν στο τελικό 0-0.