Πολύ σκληρή για να πεθάνει...

Ο Ολαϊτάν ισοφάρισε στο 75' το γκολ του Φούντα, αλλά ο Κατίδης σκόραρε στο 84' και χάρισε μία σπουδαία νίκη στην ΑΕΚ με 2-1 επί της Βέροιας στο ΟΑΚΑ
Πολύτιμους τρεις βαθμούς προσθέτει στο ενεργητικό της η ΑΕΚ, που κέρδισε 2-1 τη Βέροια και ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από τον Αρη και την επικίνδυνη ζώνη τέσσερις στροφές πριν ολοκληρωθεί ο μαραθώνιος. Οι παίκτες του Εβαλντ Λίνεν προηγήθηκαν μόλις στο 3' με τον Φούντα, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 75' με τον Ολαϊτάν, που πάγωσε το ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι κρεμόταν σε μία κλωστή και αμφότερες οι ομάδες έψαχναν το γκολ της νίκης, αλλά τελικά το πέτυχε η Ενωση, που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Χρυσός σκόρερ και λυτρωτής ήταν ο Κατίδης, που στο 84' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στους 27 βαθμούς έμεινε η Βέροια, που παραμένει σε δύσκολη θέση, δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη.
Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε η ΑΕΚ στο α' μέρος. Πριν συμπληρωθεί το 3' η άμυνα της Βέροιας... κοιμήθηκε και μετά από κεφαλιά-ασίστ του Γκερέιρο ο Φούντας νίκησε τον Λόπες ανόιγοντας το σκορ πολύ νωρίς. Με την ψυχολογία στα ύψη και τον κόσμο στο πλευρό της η Ενωση κυριάρχησε και στο 15' άγγιξε και δεύτερο γκολ με τον Πετρόπουλο. Μετά το τέταρτο όμως η επιθετικότητας των γηπεδούχων κόπασε (έχασαν και με τραυματισμό τον Φούντα) και η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της, ψάχνοντας την ισοφάριση.
Ο Ολαϊτάν άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και από τα πόδια του ξεκίνησε η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου όταν ο Τσουμάγκας σταμάτησε το πλασέ του Καλτσά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στο 26'. Στη συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο με πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή και τους Κατίδη, Κουτρουμπή να έχουν από μία καλή στιγμή μέχρι το τέλος. Η πιο περίεργη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 34' εκεί που Μπουγαΐδης και Κωνσταντόπουλος δεν συνεννοήθηκαν σωστά και λίγο έλειψε να σημειώσαν το αυτογκόλ της χρονιάς.
Το παιχνίδι στην επανάληψη ήταν πολύ νευρικό, είχε πολλές διακοπές, με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε πάρα πολλά λάθη. Η Βέροια μπήκε με σαφώς πιο επιθετικούς προσανατολισμούς θέλοντας να είναι αυτή, που θα αιφνιδιάσει αυτή τη φορά. Οι κακές επιλογές όμως στην τελική πάσα δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν ουσιαστικά, ενώ από το 55' η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας κινδύνους με τους Μητρόπουλο (60') και Πετρόπουλο (61').
Το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό με τη Βέροια να δείχνει πως ψάχνει με μεγαλύτερη διάθεση το γκολ. Ο Ιωάννου στο 68' το άγγιξε μετά από λάθος των Τσουμάγκα και Κωνσταντόπουλου και ο Ολαϊτάν τελικά το πέτυχε στο 75'  με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, παγώνοντας το ΟΑΚΑ. Το στάδιο όμως δεν άργησε να ξαναπάρει φωτιά, αφού η Ενωση είχε κι άλλον άσο στο μανίκι. Στο 84' ο Κορδέρο σούταρε, ο Κατίδης άλλαξε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Λόπες, χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στην Ενωση.