Πράξη 2η: 2-0 ή break

Η δεύτερη πράξη των τελικών της Α1 είναι προγραμματισμένη για τις 21:00GR στο ΟΑΚΑ. Το διπλό του Παναθηναϊκού έχει δώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη μάχη του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει πια το break.Στο πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ως φαβορί μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, αλλά κυρίως λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας. Ωστόσο, μέσα στο παρκέ, η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που εμφανίστηκε πιο έτοιμη.

Οι πράσινοι "έπνιξαν" με την άμυνά τους τον Ολυμπιακό και έφυγαν με σπουδαίο διπλό από το ΣΕΦ, παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 στις νίκες.

Ετσι, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με την πλάτη στον τοίχο και θέλει πάση θυσία τη νίκη, για να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας και να αποδείξει πως η κακή του εμφάνιση την Παρασκευή (7/6) ήταν απλώς μία παρένθεση.

Εξτρα όπλο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο Εϊσι Λο, ο οποίος έλειψε από το πρώτο ματς, αλλά πλέον έκανε κάποιες προπονήσεις και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει για κάποια λεπτά.

Ωστόσο, πάνοπλος είναι και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει πολύ ανεβασμένη ψυχολογία μετά το άνετο 64-51 στο ΣΕΦ. Οι πράσινοι μοιάζουν να έχουν βρει το κουμπί του αιώνιου αντιπάλου τους, αλλά χρειάζεται να συνεχίσουν. Το πρωτάθλημα, άλλωστε κρίνεται στις τρεις νίκες.

Το ΟΑΚΑ, πάντως, αναμένεται να είναι κατάμεστο, καθώς ο κόσμος της ομάδας είναι ενθουσιασμένος και θέλει να δώσει ώθηση στους παίκτες για να κάνουν το 2-0 και να βρεθούν αγκαλιά με τον τίτλο.

Αλλωστε, στην ιστορία των τελικών μόνο μία φορά έχει χάσει το πρωτάθλημα, ομάδα που προηγήθηκε με 2-0 στις νίκες. Το 2002 όταν ο Ολυμπιακός έχασε μέσα από τα χέρια του τον τίτλο από την ΑΕΚ.