Προβάδισμα για Φενέρ και Τσέλσι

Η Φενέρμπαχτσε, αν και άτυχη (είχε τρία δοκάρια..!) νίκησε με 1-0 την Μπενφίκα και πήρε προβάδισμα για τον τελικό του Europa League. Στον άλλο ημιτελικό, η Τσέλσι με γκολ-φάουλ του Λουίζ στο 94' νίκησε 2-1 την Βασιλεία, που ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος εντός έδρας στη διοργάνωση!Πολύ καλή η Φενέρ στο πρώτο μέρος είχε δύο σούπερ ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά οι παίκτες της σημάδεψαν τα δοκάρια. Στο 18' από σέντρα του Κάιτ, καρφωτή κεφαλιά Σο η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45' ο Γκοκάν κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Κριστιάν το έστειλε στο δοκάρι!

Τα δοκάρια... τρίτωσαν στο 51' για τους Τούρκους με τον Κάιτ, ενώ μείωσε σε 3-1 (πάντα όσον αφορά τα δοκάρια) η Μπενφίκα με σουτ του Γκαϊτάν στο 54ο λεπτό!

Τελικά η Φενέρ δικαιώθηκε στο 72', όταν από τραγικό λάθος του Μελγκαρέχο, ο οποίος γύρισε τη μπάλα πίσω, ο Κορκμάζ ακάλυπτος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Τούρκους κάνοντας το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα δίνοντας ένα μικρό προβάδισμα στην Φενέρ ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει πάντως στην έδρα της Μπενφίκα.

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν, Κορκμάζ, Γιόμπο, Τσίγκλερ, Γιοκχάν, Τοπάλ, Μεϊρέλες (64' Ουτσάν), Κριστιάν (86' Σαχίν), Σο (87' Κράσιτς), Κάουτ, Ουεμπό.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Περέιρα, Γκαράι, Ζαρντέλ, Αϊμάρ (46' Γκαϊτάν), Μάτιτς, Γκόμες (81' Μάρτινς), Καρντόσο, Τζον (64' Ροδρίγο), Σάλβιο, Μελγαρέχο.

Στο τέλος η Τσέλσι
Η Βασιλεία δεν είχε  ηττηθεί στην έδρα της φέτος στο Europa League, ωστόσο για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Η Τσέλσι της έσπασε στο αήττητο, με γκολ-φάουλ του Λουίζ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων (1-2). Πριν απ' αυτό βέβαια ο Τέρι εχασε μεγάλη ευκαιρία στο 92' με κεφαλιά, αλλά ο Ζόμερ απέκρουσε σωτήρια. Ωστόσο, στη φάση του φάουλ φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχεται...

Η Τσέλσι είχε προηγηθεί στο 12', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάμπαρντ, ο Μόουζες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1 για τους Λονδρέζους.

Στο 48' ο Στόκερ απέφυγε δύο παίκτες βρήκε χώρο έκανε και το σουτ με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τσεχ. Δοκάρι, βέβαια είχε και η Τσέλισ με τον Τόρες στο 54', όταν σημάδεψε την δεξιά κάθετη δοκό από το ύψος του πέναλτι με σουτ.

Οι Ελβετοί ισοφάρισαν στο 87' με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σαρ και το οποίο αμφισβήτησαν οι Αγγλοι, αλλά, όπως προαναφέραμε ο Λουίς με φάουλ στο 94' έδωσε τη νίκη στην Τσέλσι και το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στο Λονδίνο.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Φιλίπ Ντεγκέν, Σερ, Ντράγκοβιτς, Παρκ Γιου-Χο, Φάμπιαν Φράι, Ελ Νερί (65' Ζακ Ζουά), Ντιέ (61' Μαρσέλο Ντίας), Σαλάχ (78' Νταβίντ Ντεγκέν), Στόκερ, Στρέλερ.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Λάμπαρντ (79' Οσκάρ), Μόουζες, Αζάρ (71' Μάτα), Τόρες.