"Προσπεράστε τη Μίλαν"

Η Φιορεντίνα αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του εφετινού Campionato, παρότι λίγοι ήταν αυτοί που την περίμεναν τόσο δυνατή στην αρχή της σεζόν. Στόχος των "βιόλα" είναι να ξεπεράσουν τη Μίλαν στη βαθμολογία, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βιντσέντζο Μοντέλα σε τηλεοπτικό κανάλι."Πρωταρχικός μας στόχος είναι να διατηρηθούμε στη θέση στην οποία βρισκόμαστε, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά μέσα στο μυαλό μας είναι κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Θέλουμε να επιχειρήσουμε να προσπεράσουμε τη Μίλαν και να βγούμε στο Champions League. Αυτό είναι ένα όνειρο που καλλιεργούμε εδώ και καιρό και, τώρα πια, δεν χρειάζεται να το κρύβουμε. Θα ήταν το... κερασάκι στην τούρτα μιας εξαιρετικής χρονιάς", τόνισε αρχικά ο νεαρός τεχνικός και πρόσθεσε αναφερόμενος στην διαφορά (1 βαθμός) που χωρίζει τη Μίλαν από τους "βιόλα":

"Η Μίλαν είναι μεγάλη και έμπειρη ομάδα. Δεν θα επιτρέψει έτσι εύκολα να της... κλέψουμε την τρίτη θέση. Θα προσπαθήσει να κερδίσει όσα παιχνίδια απομένουν, ώστε να μην μας αφήσει να την περάσουμε. Για αυτό θα πρέπει εμείς να είμαστε αλάνθαστοι μέχρι το τέλος, ελπίζοντας πως σε κάποιο ματς θα στραβοπατήσουν. Η διαφορά μπορεί να μοιάζει ελάχιστη, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αποδειχτεί τεράστια".

Κλείνοντας, ο Μοντέλα εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει για χρόνια στον πάγκο της ιταλικής ομάδας: "Ακόμα δεν μου έχει γίνει πρόταση για υπογραφή πολυετούς συμβολαίου. Μακάρι να γινόταν και σε μένα μια τέτοια προσφορά, αφού αυτό σε κάνει να ηρεμείς και να μένεις προσηλωμένος στη δουλειά σου. Δεν το κρύβω πως θα το ήθελα και πως το περιμένω".