Πρόκριση για Τσολακίδη και Πετρούνια, αποκλεισμός για Κοσμίδη και Μάρα

Ο Βασίλης Τσολακίδης ήταν εντυπωσιακός στον προκριματικό του διζύγου και κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στον τελικό. Βλέπει οκτάδα και πρόκριση ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Κοσμίδης, Μάρας, Μαρκούσης και Ηλιόπουλος.
Ένα από τα καλύτερα προγράμματα της καριέρας του έκανε στον προκριματικό της Αμβέρσας ο Βασίλης Τσολακίδης, που με την ολοκλήρωση των τριών πρώτων γκρουπ βρίσκεται στην 1η θέση του διζύγου με 15.866 βαθμούς.
Έτσι, με το τελευταίο γκρουπ να απομένει να διεξαχθεί την Τρίτη, ο Τσολακίδης δεν ανησυχεί μήπως μείνει εκτός του τελικού της Κυριακής (16:45 ώρα Ελλάδος).
Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, αλλά βαθμολογήθηκε μόλις με 15.466 βαθμούς, αν και άξιζε περισσότερο. Έτσι, βρίσκεται μέχρι στιγμής στην 6η θέση της βαθμολογίας κι ελπίζει πλέον πως από το 4ο γκρουπ δεν θα τον προσπεράσουν περισσότεροι από δύο γυμναστές, προκειμένου να βρεθεί στον τελικό του Σαββάτου (17:35 ώρα Ελλάδος).
Εκτός τελικού έμεινε στο έδαφος ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος με 14.900 βαθμούς είναι 12ος μέχρι στιγμής, ενώ στο δίζυγο είναι 63ος με 13.400 βαθμούς. Στο μονόζυγο, ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος αγωνίστηκε παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, συγκέντρωσε 14.366 βαθμούς, που τον φέρνουν στην 27η θέση μέχρι στιγμής. Χαμηλά έμεινε στο έδαφος και ο Δημήτρης Μαρκούσης, αφού με 14.300 βαθμούς είναι 32ος, ενώ ο Νίκος Ηλιόπουλος, με 13.133 βαθμούς στο δίζυγο, είναι 69ος στην πρώτη του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση.
Την Τρίτη είναι η σειρά της Ευαγγελίας Πλυτά να μπει στη... μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς συμμετέχει στον προκριματικό των ασύμμετρων ζυγών στις 18:00 ώρα Ελλάδος και στον προκριματικό της δοκού στις 18:30.