Πρόκριση ο Αστέρας, "φωνές" τα Χανιά

Ενα τραγικό λάθος του διαιτητή Ζαχαριάδη και το γκολ του Ντε Μπλάσιτς... έγραψαν την ιστορία στον επαναληπτικό αγώνα Χανιά - Αστέρας 0-1. Στους "16" του Κυπέλλου η ομάδα της Τρίπολης (0-0 το πρώτο ματς), πολλά παράπονα έχουν οι Χανιώτες.Τα παράπονά τους εστιάζονται κυρίως στη φάση του 53ου λεπτού, όταν ο Παγώνης εκμεταλλεύτηκε το... τρακάρισμα του αντίπαλου τερματοφύλακα με αμυντικό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής Ζαχαριάδης "ανακάλυψε" επιθετικό φάουλ (σ.σ.: ο παίκτης των Χανίων δεν έχει συμμετοχή στη φάση) κι έτσι το γκολ δεν κατακυρώθηκε.

Στο 70ό λεπτό άλλαξαν και οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον Πάγκαλο να αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τα Χανιά με 10 παίκτες.

Δέκα λεπτά αργότερα κι ενώ το ενδεχόμενο της παράτασης ολοένα και πλησίαζε, ήρθε ο... πιο κοντός παίκτης του γηπέδου με κεφαλιά να γράψει το 1-0 για τον Αστέρα.

Ο λόγος για τον φορμαρισμένο Ντε Μπλάσις, ο οποίος ύστερα από κόρνερ του Ουρτάδο, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, χαρίζοντας την πρόκριση στους "16"του Κυπέλλου στον Αστέρα Τρίπολης.

Τα Χανιά, που δικαίως διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ζαχαριάδη στο 53', είχαν δοκάρι στο 15ο λεπτό, ύστερα από κεφαλιά του Παπατζίκου και εντυπωσιακή επέμβαση του τερματοφύλακα Μπαντή.

ΑΟ Χανιά (Μ. Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Πότσι, Ζντράβκοβιτς (85' Γωνιωτάκης), Παπατζίκος, Βασιλόγιαννης (68' Μπουντόπουλος), Χατζηησαΐας, Πάγκαλος, Μανωλάς, Κωνσταντίνοφ (75' Τσατσαρής), Τσάτσος, Παγώνης.

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Μπαντής, Πιπίνης, Κουρμπελής (71' Κουρμπέλης), Λούη, Κοντοές, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα (59' Μπακασέτας), Ντε Μπλάσις, Ντελγάδο (83' Ουσέρο), Ουρτάδο.