Ράικονεν: Από τις ευκολότερες νίκες μου

Ως μια από τις ευκολότερες νίκες του στην καριέρα τους ως οδηγός της F1, χαρακτήρισε αυτήν στην πρεμιέρα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Αλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας ο Κίμι Ράικονεν."Το σχέδιο μας ήταν να κάνουμε δύο pitstops και αν και είναι πάντα δύσκολο στους πρώτους αγώνες να γνωρίζεις πότε να μπεις στα πιτ και όχι αρκετά γρήγορα, το πετύχαμε. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας και δούλεψε τέλεια για εμάς. Μπόρεσα να προστατεύσω τα ελαστικά μου και να κινηθώ γρήγορα αν χρειαζόταν. Ήταν ένας από τους ευκολότερους αγώνες που έκανα για να πάρω τη νίκη. Ελπίζω να κερδίσουμε κι άλλους τέτοιους αγώνες.

Ο Αλόνσο με πλησίαζε σε ορισμένα σημεία όταν κατέβαζα το ρυθμό ή είχε κίνηση μπροστά μου. Ήθελα να σιγουρευτώ πως αν ερχόταν η βροχή ή κάτι άλλο θα είχα μια διαφορά. Ήταν ένας αρκετά καλός αγώνας, όχι και τόσο δύσκολος.

Είμαστε ευτυχισμένοι με τη νίκη και υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε για να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο τιμ μάνατζερ της Lotus, Ερικ Μπουγιέ πρόσθεσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι. Ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσαμε να έχουμε στη σεζόν. Όχι μόνο είναι μια νίκη, αλλά και η στρατηγική που ακολουθήσαμε, έπιασε κι εκείνη. Η αντίδραση του μονοθεσίου μας με φθαρμένα ελαστικά είναι κάτι που κληρονομήσαμε από την περσινή σεζόν και ήταν χρήσιμο γιατί μετά το δεύτερο pitstop του Κίμι, τα άλλα μονοθέσια διεκδικούσαν περισσότερο".