Ριζάι: Θα χυθεί αίμα (vid)

Συνεχίζεται το θρίλερ στις φυλακές Μαλανδρίνου, με τον κρατούμενο, Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος κρατάει 5 ομήρους, να ζητάει αυτοκίνητο για να αποδράσει και να απειλεί ότι θα χυθεί αίμα.

Ποιος είναι ο Ριζάι
Γεννήθηκε στην Αλβανία το 1974. Το όνομά του ήρθε στην επικαιρότητα πρώτη φορά το 2003, καθώς ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε και έδωσε εντολή στα μέλη της συμμορίας του να σκοτώσουν τον Θανάση Κορωπιώτη, επειδή θεώρησε ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με την αλλοδαπή φίλη του, την Οξάνα. Επρόκειτο απλώς για παρεξήγηση, αφού όπως αποδείχθηκε αργότερα ο άτυχος Κορωπιώτης εκείνη την περίοδο διατηρούσε σχέση με μια Ρωσίδα, την οποία επίσης έλεγαν Ροξάνα.
Συνελήφθη έναν μήνα μετά με επεισοδιακό τρόπο σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά απέδρασε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα στις 4 Ιουνίου 2006 με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Στις 26 Αυγούστου 2006 σκοτώνει εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον 36χρονο Ιωάννη Κάτσιο ύστερα από εντολή- όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Β. Στεφανάκου. Ο Ριζάι συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους στη Βοιωτία. Η δεύτερη απόδραση του Ριζάι έγινε στις 22 Φεβρουαρίου 2009.
Συνελήφθη λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 2009, στο Γραμματικό μαζί με την σύντροφό του.
Τους αδελφούς Παλαιοκώστα τους γνώρισε στη φυλακή. Ωστόσο, πέραν των αποδράσεων δεν υπάρχει άλλη κοινή δράση: «Τους δίνω δύο καλάσνικοφ κι ο καθένας παίρνει τον δρόμο του», είχε δηλώσει στο παρελθόν.