Ρόμπεν: Το πάθημα με Αρσεναλ να μας γίνει μάθημα

Ο ολλανδός μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Αριεν Ρόμπεν, ελπίζει το πάθημα με την Αρσεναλ να έχει γίνει μάθημα.Σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League απέκτησε η Μπάγερν Μονάχου μετά το 2-0 επί της Γιουβέντους στην "Allianz Arena", με τον Αριεν Ρόμπεν να υποστηρίζει πως μόνο μετά την ρεβάνς στο Τορίνο θα φανεί αν είναι αρκετό το 2-0 για να προκριθούν οι "Βαυαροί".

Ο Ρόμπεν, όπως και όλοι στην Μπάγερν, δεν θέλουν να επαναληφθεί το σκηνικό με την Αρσεναλ, όταν είχαν κερδίσει στο Λονδίνο 3-1 και στο Μόναχο λίγο έλειψε να υποστούν κάζο, όταν η Αρσεναλ κέρδισε 2-0.

Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ο Ρόμπεν τόνισε: "Πιστεύω ότι είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και συνολικά παίξαμε πολύ καλά. Το να πετύχεις γκολ στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να ξεκινήσεις ένα παιχνίδι. Ελέγξαμε το ματς, κυριαρχήσαμε και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Ηταν δύσκολο να μπω στο παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο. Δεν πρόλαβα να κάνω ζέσταμα και έπρεπε να προσαρμοστώ άμεσα στο ματς (σ.σ. ο Ρόμπεν μπήκε αλλαγή νωρίς στην θέση του Κρόος που τραυματίστηκε). Θα περιμένουμε και θα δούμε αν το 2-0 είναι αρκετό για να πάμε στα ημιτελικά. Ηδη έχουμε δεχτεί μια προειδοποίηση. Οταν παίξαμε με την Αρσεναλ, νικήσαμε 3-1 στο Λονδίνο και όλοι πιστέψαμε ότι είχε τελειώσει η υπόθεση-πρόκριση. Φυσικά και όλοι δυσαρεστηθήκαμε από το κακό αποτέλεσμα στην ρεβάνς που έγινε στην έδρα μας, αλλά ήταν ένα καλό μάθημα".

Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου, Μάνουελ Νόιερ δήλωσε για το 2-0 επί της Γιουβέντους: "Δεν περίμενα να σκοράρουμε τόσο γρήγορα, ούτε καν η Γιουβέντους το περίμενε. Σοκαρίστηκαν και αυτό ήταν καλό για εμάς. Ο Τζιανλουίτζο Μπουφόν είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Αν δείτε όμως την τροχιά της μπάλας, ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει. Το ξέρω από τις προπονήσεις ότι τα σουτ του Αλάμπα είναι... φαρμακερά".

Από την πλευρά του, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ δήλωσε: "Κάτι μου λέει πως χρειαζόμασταν άλλο ένα γκολ. Είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες να κάνουμε το 3-0, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δεν δεχτήκαμε γκολ και η άμυνα μας τα πήγε πολύ καλά. Το Τορίνο δεν είναι εύκολη έδρα και η Γιουβέντους θα έχει διαφορετικό πρόσωπο, καθώς θα παίζει μπροστά στο κοινό της. Είμαστε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Κλειδί θα αποτελέσει ένα εκτός έδρας γκολ".