Σαρρής: Μην ακούτε διαρροές, η ΟΥΕΦΑ αποφασίζει


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής αναφέρθηκε στο θέμα των αδειοδοτήσεων και τον έλεγχο που έκανε κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ της τελευταίες μέρες στην Αθήνα στους φακέλους του ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού, λέγοντας πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι αυτή που θα αποφασίσει και ότι η ΕΠΟ δεν γνωρίζει το παραμικρό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα εκφράζοντας την αισιοδοξία του για πρόκριση στο Μουντιάλ, ακόμα και μέσω των μπαράζ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή στον REAL FM:

Για νίκη στην Λιθουανία: "Αντικειμενικός σκοπός της ομάδας ήταν οι τρεις βαθμοί. Σε πολύ μεγάλο βαθμό μας εξασφαλίζει την δεύτερη θέση".

Για ενδεχόμενη πίεση της Βοσνίας: "Ακόμα και η διαδικασία των μπαράζ η ελληνική ομάδα την ξέρει. Αν έχουμε βατό αντίπαλο θα πάμε στο Μουντιάλ. Απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα έχουμε τις πιθανότητές μας".

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων: "Υπάρχει μία επιτροπή της ΕΠΟ, το τμήμα αδειοδότησης, βάσει διεθνούς κανονισμού ΟΥΕΦΑ εισηγείται. Ο Γιώργος Δημητρίου επικεφαλής τμήματος εισηγείται σε μια πρωτοβάθμια επιτροπή η οποία είναι ανεξάρτητη. Δεν αποφασίζει η ΕΠΟ. Η ανεξάρτητη επιτροπή πρωτοβάθμια είχε κόψει κάποιες ομάδες, και στην δευτεροβάθμια αποφάσισαν ότι μπορούν να παίξουν Ευρώπη.

Από μας δεν ενημερώθηκε η ΟΥΕΦΑ. Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σε όλες τις ομοσπονδίες. Το μόνο που κάναμε στις 31 του Μάη στείλαμε στις ομάδες την κατάταξη των ομάδων που μετέχουν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ με βάση την βαθμολογία. Ούτε φακέλους στείλαμε ούτε τίποτα".

Για τον έλεγχο του κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ: "Η ΟΥΕΦΑ έχει κάθε δικαίωμα να έρθει να ελέγξει οτιδήποτε".

Για το αν έχουν ενημερωθεί οι ομάδες που εμπλέκονται: "Δεν το ξέρω αυτό. Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ ήρθαν επεξεργάστηκαν τους φακέλους και έφυγαν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην ΟΥΕΦΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που που εισηγούνται σε κάποιες άλλες επιτροπές".

Για το τι μέλλει γενέσθαι: "Εξαρτάται για ποιο λόγο εστάλησαν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτά που λέγονται είναι διαρροές. Υπάρχει ενδεχόμενο να αποφασίσει η ΟΥΕΦΑ να συμμετάσχει κανονικά ο ΠΑΣ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, ούτε θετικό, ούτε αρνητικό για αυτή την ιστορία. Θα ενημερωθούμε από την ΟΥΕΦΑ. Σύμφωνα με τον κανονισμό ότι ήταν να βελτιωθεί στον φάκελο θα έπρεπε να έχει βελτιωθεί. Ότι ήταν αν γίνει με τον φάκελο έχει γίνει".