Σαρρής: Το ποδόσφαιρο πρέπει να απορρίψει τέτοια φαινόμενα

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για το θέμα του Κατίδη και του Αθανασιάδη, υποστηρίζοντας πως τέτοια φαινόμενα πρέπει να απορρίπτονται από το ποδόσφαιρο.Με αφορμή το πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη στο παιχνίδι με τη Βέροια αλλά και την ανάρτηση της φωτογραφίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου από το Στέφανο Αθανασιάδη, ο Γίωργος Σαρρής υποστήριξε πως πρόκειται για σημεία των καιρών και πως τα θέματα αυτά έχουν πάρει έκταση που δεν αξίζουν. Ωστόσο σημείωσε πως η ΕΠΟ θα συνεχίζει να εφαρμόζει αυστηρά τους κανόνες και πρόσθεσε πως το ποδόσφαιρο πρέπει να αποβάλει παρόμοια φαινόμενα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, στο MEGA

Πώς σχολιάζετε το νέο κρούσμα ναζιστικού χαιρετισμού;
"Η ελληνική Ομοσπονδία δεν εμπλέκεται στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, αυτό απαγορεύεται και από την UEFA και από την FIFA. Είναι πάντοτε εναντίον κάθε είδους ρατσισμού ή διάκρισης και κυρίως φυλετικών, πολιτικών και θρησκευτικών διακρίσεων. Ό,τι εμπίπτει όμως στο πεδίο των αρμοδιοτήτων και των κανονισμών του ποδοσφαίρου, θα εφαρμόσει απαρέγκλητα τους κανονισμούς και τους νόμους".

Ανησυχείτε ότι υπάρχει πλέον "ιός" ακροδεξιός στο ποδόσφαιρο;
"Αυτά είναι σημεία των καιρών και φαινόμενα μιας εποχής που ζούμε λίγο περίεργης. Θεωρώ ότι με αφορμή κάποια τέτοια συμβάντα, ένα θέμα έχει πάρει έκταση, χωρίς να αξίζει τόσο πολύ τον κόπο. Πάντως αυτά τα φαινόμενα, το ποδόσφαιρο πρέπει να τα απορρίψει".