Σε τριπλό ταμπλό ο Ολυμπιακός

Η απόκτηση του αμυντικού χαφ από το... πάνω ράφι, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Μαρσέιγ για τον Μοργκάν Αμαλφιτανό και η αντικατάσταση του Ραφίκ Τζιμπούρ, αν φυσικά αποχωρήσει, αποτελούν τα τρία μέτωπα, με τα οποία ασχολείται ο Ολυμπιακός.
Σε... φουλ μεταγραφική δραστηριότητα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που φορτσάρει για να κλείσει τις "τρύπες" και να ολοκληρώσει το ρόστερ το ταχύτερο δυνατό. Αλλωστε η προετοιμασία ξεκινάει στις 7 Ιουλίου και οι διοικούντες με τον Μίτσελ θέλουν να έχουν διαμορφώσει κατά μεγάλο ποσοστό το έμψυχο δυναμικό.
Οι πειραιώτες ανακοίνωσαν τις προηγούμενες μέρες τους Βάις και Ντομίνγκες, αλλά τα ανοιχτά μέτωπα παραμένουν πολλά και στον Ολυμπιακό προσπαθούν να ενισχυθούν τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στη γραμμή κρούσης.
Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός παίζει σε... τριπλό ταμπλό, αφού αυτές τις μέρες "τρέχουν" εξελίξεις σε τρία μέτωπα. Κατ' αρχήν ο Πιέρ Ισά και οι διοικούντες προσπαθούν να ολοκληρώσουν την μεταγραφή του Μοργκάν Αμαλφιτανό.
Οι επαφές τις τελευταίες μέρες φαίνεται να είχαν παγώσει, ωστόσο στη Γαλλία υποστηρίζουν πως υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού μεταξύ Ολυμπιακού και Μαρσέιγ στο Παρίσι εντός της σημερινής (4/7) ημέρας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν εξασφαλίσει το "ναι" του Αμαλφιτανό, αλλά για την ώρα δεν έχει βρει τη χρυσή τομή με τους μασσαλούς. Εξελίξεις πάντως αναμένονται άμεσα.
Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κάνει το... μπαμ με την απόκτηση κόφτη από το πάνω ράφι. Τα ονόματα των Μοχάμεντ Σισοκό και Βάλτερ Γκαργκάνο παίζουν δυνατά, έστω και αν οι ερυθρόλευκοι διέψευσαν το σενάριο με τον ουρουγουανό και επιβεβαίωσαν μόνο αυτό του γάλλου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Γκαργκάνο αποτελεί τον πρώτο στόχο, ενώ πληροφορίες από την Ιταλία υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, έχει έρθει στην Ελλάδα μαζί με μάνατζερ για να συζητήσει με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό.
Η περίπτωση του Γκαργκάνο βέβαια μόνο εύκολη δεν είναι, αφού στο παιχνίδι βρίσκεται  και η Γαλατάσαραϊ, ενώ και το ποσό της μεταγραφής θα είναι υψηλό αν σκεφτούμε πως οι παρτενοπέι απέρριψαν πρόταση 4 εκ. ευρώ της Ιντερ, στην οποία αγωνίστηκε ο 29χρονος μέσος ως δανεικός πέρσι.
Στο προσκήνιο πάντως υπάρχει και η περίπτωση του δανεισμού, ενώ κάποιες φήμες συνδέουν τον Ολυμπιακό και με τον ολλανδό μεσοαμυντικό Χέντβιγκες Μαντούρο που αποχωρεί από τη Σεβίλλη.
Στο τρίτο μέτωπο, αυτό του... αντί-Τζιμπούρ, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να είναι πανέτοιμοι για την περίπτωση διαζυγίου με τον αλγερινό. Τα σενάρια για τον πρώτο σκόρερ της Super League είναι πολλά και τον συνδέουν τόσο με τις Ρούμπιν Καζάν και την Μπούρσασπορ, όσο και με τον ΠΑΟΚ.
Το θέμα είναι πως ο Τζιμπούρ είναι φευγάτος και οι ερυθρόλευκοι προετοιμάζονται για να τον αντικαταστήσουν επάξια. Χαρακτηριστικό είναι πως στη λίστα των ερυθρολεύκων βρίσκονται παίκτες όπως ο Νέλσον Βαλντές, που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από τη Βαλένθια, ο Ρολάντο Μπιάνι, που έμεινε ελεύθερος από την Φιορεντίνα, αλλά και ο Οσκαρ Τρέχο.