Σε φουλ ρυθμούς Φέντερερ και Ναδάλ

Ο γρήγορος αποκλεισμός από το Wimbledon στον πρώτο γύρο για τον Ναδάλ και στον δεύτερο για τον Φέντερερ δεν αφήνει περιθώρια στους δύο τενίστες που θα συμμετάσχουν σε κάποια τουρνουά πριν από το τελευταίο μεγάλο ραντεβού στο Grand Slam της Νέας Υόρκης.Οι δύο κορυφαίοι τενίστες θα πάρουν μέρος σε μια σειρά αγώνων προκειμένου να βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό και να μπορέσουν να δοκιμαστούν εν όψει του U.S Open.
Ο Ραφαέλ Ναδάλ που περνά στιγμές χαλάρωσης στις διακοπές του, θα πάρει μέρος στα δύο αμερικάνικα Masters, στο Σινσινάτι και στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρότζερ Φέντερερ που θέλει να βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστικότητα πριν το τέταρτο Major τουρνουά. Παρά το ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση οι δύο τενίστες φέρεται να έχουν κλείσει τα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενήσουν για το Coupe Rogers του Καναδά, την νέα ονομασία που θα λαβει το περίφημο Rogers Cup.
Για τον Φέντερερ το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει θα είναι πιο φορτωμένο από αντίστοιχο του Ναδάλ. Ο ελβετός ενημέρωσε τους φίλους του μέσω του facebook ότι θα αγωνιστεί στο German Tennis Championships που θα διεξαχθεί στο Αμβούργο από τις 15 ως τις 21 Ιουλίου. Το τουρνουά από το 2009 βρίσκεται στην κατηγορία ATP World Tour 500. Ο Φέντερερ μετρά 3 κατακτήσεις στο Αμβούργο, το 2002 (Σάφιν), 2004 (Κορία) και 2005 (Γκασκέ) και 2009 (Ναδάλ), ενώ περσινός νικητής του τουρνουά είναι ο Χουάν Μονάκο. Ο 31χρονος τενίστας έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook : "Επίσης, ανυπομονώ να αγωνιστώ στο Αμβούργο αυτό το καλοκαίρι. Πάντα τα πήγαινα πολύ καλά στο Rothenbaum, παίζοντας φανταστικά παιχνίδια και πανηγυρίζοντας σημαντικές νίκες εκεί. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις".
Αμέσως μετά ο Φέντερερ θα πάρει μέρος στο Swiss Open (22-27/07) στο Gstaad της πατρίδας του. Πρόκειται για τουρνουά σε χωμάτινη επιφάνεια και αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του ελβετού μετά το 2004.