Σουάρεζ: Εχω πονέσει πολύ

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ εξέφρασε ο Λουίς Σουάρεζ επιμένοντας στου λόγους που τον οδηγούν σε αυτήν την απόφαση.Ο 26χρονος επιθετικός  σε δηλώσεις του τόνισε ότι θέλει να φύγει από την ομάδα της Λίβερπουλ, καθώς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τις πρώτες μέρες που βρέθηκε στο Ανφιλντ.
Για τη στάση του Τύπου απέναντί του ο Σουάρεζ είπε αρχικά: "Από την πρώτη στιγμή που ενσωματώθηκα στη Λίβερπουλ, αισθανόμουν πολύ άσχημα από την κριτική που μου άσκησαν οι εκπρόσωποι του Τύπου. Ποτέ δεν με έκριναν για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά μονάχα για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμουν, το θέμα του ρατσισμού, τις χειρονομίες… όλα αυτά. Ποτέ δεν άκουσα έναν καλό λόγο από τους δημοσιογράφους".
Για το θέμα του ρατσισμού τόνισε: "Χωρίς να υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, η FA με τιμώρησε με οχτώ αγωνιστικές. Στον Τζον Τέρι, που είχαν τα πάντα, είχαν βίντεο, είχαν διαβάσει τα χείλη του, είχαν στοιχεία, του έριξαν ποινή τεσσάρων αγώνων. Αυτό έγινε γιατί εγώ είμαι από τη Λατινική Αμερική και όχι Άγγλος".
Με εγκωμιαστικά λόγια αναφέρθηκε στην Λίβερπουλ ο ουρουγουανός επιθετικός: "Η Λίβερπουλ είναι σπουδαίος σύλλογος και πραγματικά, ονειρευόμουν να παίξω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Έχει καταπληκτικούς ποδοσφαιριστές Ξέρουν όλοι στην ομάδα ότι την αγαπώ και ξέρω ότι με αγαπούν. Η σχέση μου με τους οπαδούς είναι καταπληκτική. Το γήπεδο είναι υπέροχο και όλα φαίνονται ιδανικά. Δεν μπορώ όμως να μείνω. Δεν μπορώ να υποχρεώσω την οικογένειά μου να το υπομείνει όλο αυτό. Έχουμε πονέσει πολύ…".
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του είπε αναφερόμενος σε ένα πρόσφατο περιστατικό: "Πριν από καμιά εβδομάδα, με πλησίασαν κάποιοι τύποι και μου ζήτησαν φωτογραφία. Φυσικά δέχτηκα, αλλά κάποια στιγμή, η γυναίκα μου που ήταν δίπλα, μου φώναξε “φύγω από εκεί Λουίς”. Έκαναν χειρονομίες και με κορόιδευαν…Μπροστά στη γυναίκα και το παιδί μου…Με κούρασε όλο αυτό".