Σούλης: Για το πρώτο διπλό!

Ο Σούλης Παπαδόπουλος συμπλήρωσε ακριβώς μία εβδομάδα στην τεχνική ηγεσία του Αρη και μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την κιτρινόμαυρη ομάδα, περιγράφει την αγωνιστική του φιλοσοφία και δίνει το σύνθημα ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος στη Nova:

-Κόουτς, οι πρώτες σας εντυπώσεις από τον Άρη και τη Θεσσαλονίκη κατ΄ επέκταση; 
«Εντάξει, η πόλη είναι από τις ωραιότερες της Ελλάδας, ίσως η ομορφότερη και θα είναι ακόμα πιο ωραία, αν καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Είμαι πέντε- έξι μέρες στην ομάδα, δουλεύουμε καθημερινά με τα παιδιά, όντας πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο για να βγάλουμε από τη δύσκολη θέση τον Άρη».
-Πως εξηγείται ο Άρης, που πετυχαίνει γκολ με το σταγονόμετρο, να κερδίζει 4-0 τον Λεβαδειακό; 
«Στην προπόνηση του Σαββάτου, προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πάνω στο ψυχολογικό κομμάτι, καθώς είχαμε μόλις μία ημέρα στη διάθεσή μας. Ο Άρης έχει τους παίκτες, σίγουρα παίζει ρόλο και η τύχη, ώστε στις φάσεις που θα κάνεις να βγουν τα γκολ, αλλά χωρίς δουλειά, δεν έχεις και τύχη!
Προσπαθούμε να δουλεύουμε όσο γίνεται καλύτερα και να είμαστε αποτελεσματικοί. Να γίνονται οι κινήσεις μέσα στο γήπεδο, για να έρχεται ευκολότερα το γκολ. Το κυριότερο όμως, να κάνει όλη η ομάδα άμυνα, για να μπορεί να έχει καλή λειτουργία. Πιστεύω ότι στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τη Λιβαδειά, η επίθεσή μας, ήταν η άμυνά μας και ή άμυνά μας, όπως είπα και στους ποδοσφαιριστές, ήταν η επίθεσή μας! Δηλαδή, η άμυνά μας ξεκινούσε από την επίθεση και η επίθεσή μας από τον τερματοφύλακα».
-Το βάρος πέφτει, κυρίως, στο ψυχολογικό κομμάτι; 
«Και στο ψυχολογικό. Βέβαια, όταν κερδίζεις δουλεύεις πιο ευχάριστα, αλλά όπως είπα και στην αρχή, πρέπει να δουλέψουμε και σε κομμάτια τακτικής, να προσαρμοστείς στον αντίπαλο, ώστε να έχεις καλή διάθεση, καλή ψυχολογία. Με τον Λεβαδειακό ήμασταν τυχεροί που προηγηθήκαμε νωρίς, αλλά τώρα αυτό το ξεχνάμε και κοιτάμε το παιχνίδι των Ιωαννίνων που είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος».
-Πως θα πάει, λοιπόν, ο Άρης σ΄ αυτό το ματς; 
«Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, παίζουμε μέσα στα Γιάννενα τα οποία έχουν μπροστά μια τετράδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Τους ξέρω, είναι γρήγοροι, παίζουν συνδυαστικό ποδόσφαιρο, έχουν καλή ψυχολογία, προσπαθώντας να βγουν στην Ευρώπη. Αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Σίγουρα μας λείπουν δυο τρία παιδιά, δεν έχουν σημασία τα ονόματα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τα παιδιά που θα μπουν να βοηθήσουν».
-Θα γνωρίζετε, ασφαλώς, πως ο Άρης δεν έχει κερδίσει φέτος εκτός έδρας.
« Ναι, όπως δεν είχε βάλει και 4 γκολ μέχρι την περασμένη Κυριακή! Κοιτάξτε, δεν κοιτάμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Κοιτάμε μόνο το σήμερα. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να κάνουμε την πρώτη μας νίκη, πηγαίνοντας με κατεβασμένο το κεφάλι, να παλέψουμε, για να πάρουμε το αποτέλεσμα».
-Είναι ένα προσωπικό στοίχημα η παρουσία σας στον Άρη; 
«Το ακούω πολύ, τον τελευταίο καιρό αυτό, τόσο πριν, όσο και μετά τη Λιβαδειά. Δεν το θεωρώ στοίχημα, είναι η δουλειά μου. Προσπαθώ με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, να βοηθήσω τα παιδιά. Είναι τιμή που με επέλεξε η διοίκηση του Άρη για τα δύσκολα και στο τέλος, θέλω να τους δικαιώσω»