Σούλης: Οριακό παιχνίδι για εμάς

Το ότι η ατμόσφαιρα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια δεν είναι η καλύτερη δυνατή, λόγω της τραγικής βαθμολογικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει ο Αρης, υπογραμμίζει ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένος για μάχη μέχρι τέλους, προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών και κάνει κινήσεις κάλυψης των δεδομένων απουσιών που υπάρχουν (Κοέλιο, Ζαραδούκας, Παπαστεριανός).Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος στη Nova::    
-Κόουτς, σε οριακή κατάσταση βρίσκεται ο Αρης. Πάτε στην Αθήνα για να παίξετε ένα ματς, μια κατηγορία..
« Είναι ένα οριακό παιχνίδι για εμάς. Οπως και τα προηγούμενα τρία που είμαι στην ομάδα, ήταν οριακά. Όμως εγώ πιστεύω πως όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, πρέπει να τα θεωρείς οριακά, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, ώστε να μη φτάσεις στο τέλος και να λές παίζω τελικούς. Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, απέναντι σε μια ομάδα η οποία παίζει τα τελευταία χρόνια τελικούς κυπέλλου και διεκδικεί την έξοδό της στην Ευρώπη, όπως και φέτος. Καλή ομάδα, μέσα στην έδρα της. Εμείς όμως δεν κοιτάμε τώρα αντιπάλους, αλλά πώς να πάρουμε τους βαθμούς».
-Υπάρχουν πολλά αρνητικά για τον Αρη, ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα. Δεν έχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας, κοντράρεται με μια ομάδα, κατά γενική ομολογία καλύτερη και  θα παραταχθεί με πολλές απουσίες..
« Να τα πάρουμε με τη σειρά. Οντως, δεν έχει κάνει νίκη φέτος ο Αρης εκτός έδρας. Εγώ ήμουν σε ένα παιχνίδι απ΄αυτά, στα Γιάννενα, όπου αν ήμασταν πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι. Γιατί, λοιπόν, τώρα να μην είναι η πρώτη φορά που θα πάρουμε τη νίκη; Η κατάταξη δείχνει πως, πράγματι, ο Ατρόμητος είναι καλύτερη ομάδα, όμως ο Αρης είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, αντλεί δύναμη απ΄ τον κόσμο του και οι ομάδες φαίνονται μέσα στις γραμμές. Ξέρετε, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά πολλές φορές κερδίζει ο πιο τυχερός. Εγώ θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε εμείς οι καλύτεροι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ξαναλέω, απέναντι σε μια ομάδα με καλούς παίκτες και έμπειρο προπονητή».
-Η εικόνα που έχετε από τον Ατρόμητο;
« Τον Ατρόμητο τον έχω δει πολλές φορές και τον αντιμετώπισα φέτος, στο κύπελλο, με την προηγούμενή μου ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου. Αλλα όμως τα παιχνίδια του κυπέλλου και άλλα του πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα η οποία μπορεί στα τελευταία παιχνίδια να μην σκοράρει, όμως δέχεται πάρα πολύ δύσκολα γκολ , ενώ είναι δυνατή στο ψηλό παιχνίδι και ειδικά στα στημένα, δηλαδή στα επιθετικά φάουλ και στα κόρνερ. Αυτές τις τέσσερις-πέντε ημέρες που είχαμε, δουλέψαμε πάνω σ΄ αυτό το κομμάτι και θα κοιτάξουμε να τους αντιμετωίσουμε. Οσο για τα προβλήματα, εγώ ποτέ σαν προπονητής, δεν έχω σταθεί στις απουσίες, διότι υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Και ειδικά προς το τέλος του πρωταθλήματος, σίγουρα θα έχεις κάρτες. Γι αυτό είπα και στην αρχή πως θα πρέπει να κοιτάς τα παιχνίδια από το ξεκίνημα, για να μη φτάνεις στο τέλος, όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα».
-Ψυχολογικά πως είναι η ομάδα;
« Προσπαθώ να τους κρατώ όσο γίνεται σε καλύτερη ψυχολογία. Μέσα στις προπονήσεις, δουλεύουμε νομίζω αρκετά καλά. Σίγουρα δεν πετάμε στα σύννεφα, σίγουρα είμαστε προβληματισμένοι και στενοχωρημένοι και καταλαβαίνουμε την πίκρα του κόσμου. Δεν μπορείς αυτό να μην το καταλάβεις, ειδικά όταν βρίσκεσαι στην οικογένεια του Αρη».
-Υπάρχουν διεργασίες στα διοκητικά της ομάδας. Τι εισπράττετε;
« Η δουλειά η δικιά μου είναι μέσα στο γήπεδο. Προσπαθώ να κάνω όσο γίνεται καλύτερα τη δουλειά μου και να κρατώ τους παίκτες συγκεντρωμένους στο συγκεκριμένο κομμάτι. Μακάρι να έρθουν τα καλύτερα και στα διοικητικά για την ομάδα, να δοθεί η καλύτερη λύση,ώστε ο Αρης να μπορέσει στα τελευταία τρία παιχνίδια να παραμείνει στην κατηγορία. Ευχή δική μου είναι η λογική να μπει στο μυαλό όλων των ανθρώπων και να γίνει το καλύτερο δυνατό».
-Εχουν περάσει ολ΄ αυτά στα αποδυτήρια ή προσπαθείτε να υψώσετε έναν τοίχο, διαχωρίζοντας το αγωνιστικό με το διοικητικό κομμάτι;
«Αν πω ότι έχω υψώσει τοίχο και τίποτα δεν περνάει, θα πω ψέμματα! Σίγουρα έχουν περάσει, σίγουρα συζητιούνται. Οσο γίνεται, εγώ και οι συνεργάτες μου, προσπαθούμε να τα κρατάμε μακριά. Εμείς, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, αντλούμε δύναμη από τον κόσμο, παρ΄ ότι μας αποδοκίμαζε στα τελευταία ματς. Μπορεί να αποδοκίμαζε λιγότερο εμένα και περισσότερο τα παιδιά, με τα οποία είναι πιο πολύ καιρό μαζί, αλλά τουλάχιστον αυτοί ασχολούνται πραγματικά μαζί μας κι έτσι νιώθουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε να κρατήσουμε τον Αρη στη κατηγορία».
-Και κάτι ακόμα, εκτός Αρη, εντός ποδοσφαίρου, όμως, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο Πέτρος Θεοδωρίδης. Θέλετε να πείτε κάτι;
« Σ΄αυτά δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Το μόνο που μπορείς να πεις, είναι να κάνει κουράγιο η οικογένειά του, να είναι καλά και να τον θυμούνται. Εγώ τον ήξερα προσωπικά, έστω κι αν δεν τον είχα ποτέ πρόεδρο. Είχαμε φτάσει πολλές φορές, κοντά σε συνεργασία. Ακόμα και φέτος, πριν από δυο τρεις μήνες, είχαμε συζητήσει . Ηταν πραγματικός πρόεδρος και λυπάμαι πάρα πολύ».