Σπανούλης: Μεγάλος στόχος το three-peat

Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού για την φετινή σεζόν είναι το three-peat στην Euroleague, όπως δήλωσε ο αρχηγός των ερυθρόλευκων, Βασίλης Σπανούλης στο ισπανικό Europa Press.Παράλληλα, ο V-Span αναφέρθηκε στην φετινή Euroleague, τονίζοντας ότι θεωρεί φυσιολογικό το να θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό, ενώ επισήμανε ότι οι μαδριλένοι ώθησαν τον Ολυμπιακό να δώσει ό,τι έχει για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού και MVP των δυο τελευταίων Final 4 μίλησε για τη φετινή Euroleague, εξηγώντας ότι "υπάρχουν 5-6 ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν τον τίτλο.

Αν επιχειρήσω να κάνω προγνωστικά, δεν θα είναι ακριβή στην παρούσα φάση, γιατί δεν έχω δει όλες τις ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι οι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ομάδες με τεράστια ιστορία και μεγάλα μπάτζετ, είναι στα φαβορί.

Οι Σέρχιο Ροντρίγεθ και ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί παίκτες, ο λόγος που η Βασίλισσα θα είναι και φέτος στους υποψήφιους να πάρουν το τρόπαιο.

Επίσης, θεωρώ φυσιολογικό το να θέλουν να πάρουν εκδίκηση από εμάς, μετά την έκβαση του τελικού στο Λονδίνο. Ενας αγώνας μπάσκετ διαρκεί σαράντα λεπτά.

Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πριν την κόρνα της λήξης και αυτό κάνει τόσο ενδιαφέρον αυτό το σπορ. Φτάσαμε στο -17, για να αντιδράσουμε.

Το θετικό είναι ότι τα καταφέραμε, αλλά οφείλω να πω ότι η Ρεάλ μας ώθησε να δώσουμε ό,τι είχαμε για να πάρουμε το κύπελλο".

Επί προσωπικού, είχε να πει για μια ακόμη φορά ότι "η Μπαρτσελόνα μου έδειξε πως ενδιαφέρεται" το περασμένο καλοκαίρι, αλλά εκείνος προτίμησε να μείνει στον Ολυμπιακό "για άλλα τρία χρόνια και νιώθω τυχερός.

Ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι για την επόμενη τριετία, θα παίζω στον Ολυμπιακό. Και αυτό δύσκολα θα αλλάξει".

Στο μυαλό του, ο μεγάλος στόχος που έχει φέτος ο Ολυμπιακός "είναι η δυνατότητα που έχουμε να κάνουμε ό,τι και η Γιουγκοπλάστικα: να κάνουμε three-peat. Βέβαια, αυτό είναι κάτι πολύ μακρινό. Πρέπει να πάμε βήμα, βήμα.

Εχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, αλλά και να προετοιμαστούμε πνευματικά και σωματικά για όσα μας περιμένουν".