Σταφυλίδης: Υπομονή και στήριξη χρειάζεται ο ΠΑΟΚ

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη ο πρώην πλέον παίκτης του ΠΑΟΚ, Κώστας Σταφυλίδης, αναφέρθηκε σε όλα: Στη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, τα πρώτα δύσκολα χρόνια, την παρθενική του συμμετοχή με προπονητή το Λάσλο Μπόλονι, τη μετακίνησή του Λεβερκούζεν, τη φετινή σεζόν, αλλά και τη μεταγραφή στον Άρη, που δεν έγινε ποτέ!Ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθλητικό Metropolis:

«Από τη μία είμαι χαρούμενος και από την άλλη και στεναχωρημένος που φεύγω», είπε αρχικά και συνέχισε για την αρχή της καριέρας του:

«Όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο, ήθελα να αγωνιστώ σε ομάδα Α? Εθνικής. Γίνονταν τότε τουρνουά και παρακολουθούσαν σκάουτερ, με αξίωσε ο Θεός και τη βοήθεια της οικογένειας με παρακολουθούσαν ομάδες. Είχα μία πρόταση που δεν ήθελα καν να σκέπτομαι, από τον Άρη. Μου το είπαν, εντάξει δεν το σκέφτηκα, δεν ήθελα καν να το συζητήσω. Είμαι πολύ πωρωμένος ΠΑΟΚτσής, μου έλεγε ο πατέρας μου να πάω, ήμασταν δύσκολα τότε, αλλά εγώ δεν ήθελα ούτε να το σκέφτομαι».

Για το πώς προχώρησε η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ:

«Υπήρξε από το χωριό (σ.σ. Ακροπόταμος) κάποιος που ήξερε τον Φώτη, τον οδηγό του πούλμαν του ΠΑΟΚ. Αυτός μετέφερε στου προπονητές ότι υπάρχει ένα ΠΑΟΚτσάκι που αξίζει, ήρθαν να με δουν και ήρθα στον ΠΑΟΚ. Οφείλω πολλά στον Κώστα Μαλιούφα, που με έμαθε πώς να στέκομαι τακτικά αλλά και με έβαλε να παίξω αριστερό μπακ, αλλά και στους άλλους προπονητές που είχα, τον Ελευθεριάδη και όλους τους άλλους».

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στον ΠΑΟΚ και το ότι υπήρξε περίοδος που δεν είχε να φάει:

«Υπήρχε περίοδος που δεν είχαμε ούτε ευρώ στην τσέπη. Είχα ένα γλυκό από τη γιαγιά μου και το έτρωγα μία εβδομάδα για να μην τελειώσει… Αν δεν υπάρχει θέληση, δεν μπορείς να παίξεις μπάλα. Είναι και ο σύλλογος που αγωνίζεσαι. Αν δεν αγαπάς την ομάδα ίσως δεν αντέχεις».

Για το πώς έφτασε να παίζει ενδεκάδα στον ΠΑΟΚ:

«Εγώ έκανα προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα, δεν ξέρω γιατί. Φυσικά και με είχε πειράξει αυτό. Τότε έτυχε να χτυπήσουν κάποιοι παίκτες όπως ο Λίνο, ο Έτο. Είχαμε μείνει ο Σνάουτσνερ, ο Αποστολόπουλος κι εγώ, σκεπτόμουν ότι ίσως θα παίξω. Έβλεπα ότι με ξεκίνησε στην προπόνηση ο Μπόλονι και αγχώθηκα τόσο που κοιμόμουν τα ξημερώματα. Το πρώτο παιχνίδι ήταν με τον Παναιτωλικό, δε θα το ξεχάσω. Αγχώθηκα, αλλά και χαιρόμουν, ήθελα να δω κι εγώ αν μπορώ να σταθώ. Όλα τα παιδιά με στήριξαν, ευτύχησα να πάρουν οι αντίπαλοι κόκκινη κάρτα νωρίς και το παιχνίδι εξελίχθηκε θετικά. Ο Μπόλονι μου είπε να μην είμαι επιπόλαιος, να μην κρατάω την μπάλα και να κρατάω τη θέση μου. Είδα τον κόσμο να με στηρίζει πολύ».

Για τον Μπόλονι και το ματς στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν με την Τότεναμ:

«Δε μου είπε κάτι πριν. Δεν περίμενα να με ξεκινήσει, με εμπιστεύτηκε, με στήριξε, ακόμη κι όταν δεν ήμουν καλά. Ήταν μεγάλο παιχνίδι και είχαμε πολύ καλό κλίμα. Πήρα την κόκκινη, που ήταν άδικη, αλλά αφού κερδίσαμε δε με απασχολεί καθόλου».

Για τη μεταγραφή στη Λεβερκούζεν:

«Δεν ήξερα κάτι, τελείωσα υποχρεώσεις με την εθνική, ήξερα ότι με θέλει κάποια ομάδα, μετά έφυγε, έκανα δύο μέρες προπόνηση στην Ολλανδία και μου είπαν για τη μεταγραφή, Ήταν μια επιλογή μονόδρομος και για μένα και για την ομάδα. Είναι δύσκολο να ξέρεις ότι θα φύγεις από το σπίτι σου και να πας κάπου που δεν ξέρεις».

Για τις εντυπώσεις του στο Λεβερκούζεν:

«Όλα είναι διαφορετικά εκεί, τα γήπεδα, η οργάνωση, η συμπεριφορά. Αν δεν παίξεις μπάλα εκεί, φταις μόνο εσύ, δεν μπορεί να φταίει κάτι άλλο. Η συνολική εικόνα είναι φανταστική».

Για τη σεζόν που είχε ο ίδιος στον ΠΑΟΚ:

«Ήταν άσχημη χρονιά για μένα. Για τον ΠΑΟΚ ήταν καλή χρονιά, βγήκε δεύτερος στο πρωτάθλημα, δε με νοιάζει αν ήταν χαμηλό το επίπεδο. Ήμασταν καλύτεροι, βγήκαμε πρώτοι στα πλέι-οφ και δε με νοιάζει πώς έγινε αυτό. Κι εμείς ήμασταν άτυχοι, χάσαμε τρία παιχνίδια στο 95?. Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν παίξαμε καλά στα περισσότερα παιχνίδια, ήμασταν νωχελικοί. Με την έλευση του κ. Σαββίδη ήρθαν παίκτες δεν μπορούσαμε από τη μια μέρα στην άλλη όμως να γίνουμε ομαδάρα. Εκεί ήταν το λάθος του κόσμου, νόμιζε πως τη Δευτέρα θα έρθουν οι παίκτες και το Σάββατο θα γίνεις ομαδάρα».

Για τον Γεωργιάδη, αλλά και το Δώνη τόνισε:

«Με τον Γεωργιάδη παίξαμε πιο καλό ποδόσφαιρο, δύο παιχνίδια με Τρίπολη ήμασταν καλύτεροι, με Ατρόμητο αν εξαιρέσουμε το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα, ήμασταν πάλι καλύτεροι, δεν αξίζαμε να χάσουμε. Για τον Δώνη ισχύει ό,τι καταλάβατε εσείς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε με ήθελε πολύ ο Δώνης. Δεν του μίλησα ποτέ».

Για το τι χρειάζεται από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ:

«Υπομονή χρειάζεται στον ΠΑΟΚ. Ο κ. Σαββίδης δείχνει ότι θέλει να βοηθήσει πολύ την ομάδα, έχει βάλει πολλά χρήματα, αλλά θέλει υπομονή. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όσου με στήριξαν και θα ήθελα να πω στον κόσμο ότι να στηρίζουν πάντα την ομάδα γιατί, χωρίς αυτούς θα ήμασταν μισοί».