Στη Σλοβακία η Εθνική βόλεϊ γυναικών

Στη Σλοβακία ταξίδεψε η Εθνική βόλεϊ γυναικών την Πέμπτη (23/05) όπου θα συμμετάσχει σε αγώνες για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.Η Εθνική θα αγωνιστεί στον 5ο προκριματικό όμιλο εναντίον της Αυστρίας, του Λίχτενστάιν και της οικοδέσποινας Σλοβακίας. 
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καλμαζίδης, τόνισε: "Κάναμε καλή δουλειά, αλλά σίγουρα αυτό δεν αρκεί και δεν είμαστε απολύτως έτοιμοι. 
Έχουμε φτάσει σε έναν καλό βαθμό, πιστεύω ότι θα εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε δουλέψει κι ελπίζω ότι θα αποδειχθούν αρκετά για να μας δώσουν την πρόκριση. Η Σλοβακία είναι το λογικό φαβορί του ομίλου, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να την κερδίσουμε. Με την Αυστρία και το Λιχτενστάιν εμείς έχουμε τον πρώτο λόγο, αν και η πρώτη έχει αξιόλογο υλικό, αλλά αυτό θα πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. 
Εγώ πάντα είμαι αισιόδοξος. Απλά πλέον έχω εντοπίσει κάποια κομμάτια που είναι θετικά, κάποια άλλα που πρέπει να δουλέψουμε για να τα βελτιώσουμε και κάποια άλλα που θα πρέπει να τα αλλάξουμε. Σίγουρα όμως αυτό το πρώτο κομμάτι δουλειάς ήταν χρήσιμο για όλους".
Από την πλευρά των αθλητριών η 26άχρονη κεντρική, Μαρία Λαμπρινίδου, σημείωσε: "Είμαστε μια νέα, αλλά και νεανική ομάδα… Υπάρχουν κάποιες έμπειρες αθλήτριες, αλλά και κορίτσια που είναι για πρώτη φορά στην ομάδα, όμως όλες έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες. Ο στόχος είναι η 1η ή 2η θέση που θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε στην προκριματική διαδικασία είτε έχοντας αγώνες τον Οκτώβριο, είτε έχοντας τον Ιανουάριο.
Πιστεύω πολύ σ’ αυτή την ομάδα γιατί βλέπω καθημερινά στα πρόσωπα όλων ότι υπάρχει θέληση και φιλοδοξία. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το προπονητικό τιμ, που μας βάζει να σκεφτόμαστε για το κάθε τι που κάνουμε στο γήπεδο και πιστεύω ότι αυτή η δουλειά σιγά, σιγά θα βγει και στο γήπεδο".
Η αποστολή της Εθνικής αποτελείται από τις εξής αθλήτριες:
Παπαφωτίου Αθηνά (ΑΕΚ), Κιόση Ελένη (Τράχωνες), Λαμπρούση Τζίνα (Ηρακλής Κηφισιάς), Ιβάνοβα Ιζαμπέλ (Ηρακλής Κηφισιάς), Νούσια Αποστολία (Παναθηναϊκός), Χαντάβα Εύα (Καρσίγιακα - Τουρκία), Γιώτα Κατερίνα (Ηρακλής Κηφισιάς), Χριστοδούλου Στέλλα (Ολυμπιακός), Μαρία Γενιτσαρίδη (ΑΕ Βύρωνα), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Ανατόλια), Ειρήνη Κελεσίδου (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Μαρία Λαμπρινίδου (Κίμπερ Βόλεϊ - Γαλλία).
Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Χρήστος Βογιατζής (αρχηγός αποστολής), Κυριακάκος Καμπερίδης (βοηθός προπονητή), Ξενοφών Κωνσταντάκης (Φυσιοθεραπευτής) και Βίκυ Νεντή (στατιστικολόγος).
Το πρόγραμμα του ομίλου
Παρασκευή 24/5
16.30 Αυστρία – Ελλάδα
19.00 Σλοβακία - Λιχτενστάιν
Σάββατο 25/5
16.30 Ελλάδα – Λιχτενστάιν
19.00 Σλοβακία - Αυστρία
Κυριακή 26/5
16.30 Λιχτενστάιν - Αυστρία 
19.00 Ελλάδα - Σλοβακία
Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου περνάει στον 3ο προκριματικό που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2014 και που οδηγεί στα τελικά του Παγκοσμίου. Ενώ, η ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση θα παίξει σε επόμενο προκριματικό γύρο τον προσεχή Οκτώβριο.