Στον τελικό του Wimbledon η Μπαρτολί

Η Μαριόν Μπαρτολί ήταν η μεγάλη νικήτρια στον πρώτο ημιτελικό των γυναικών στο Wimbledon απέναντι στην Κρίστεν Φλίπκενς με 2-0 σετ.
Η 28χρονη τενίστρια φτάνει για δεύτερη φορά στον τελικό της διοργάνωσης μετά το 2007 όπου είχε ηττηθεί από την Βένους Γουίλιαμς. Η Μπαρτολί νίκησε με 2-0 σετ (6-1, 6-2) την Φλίπκενς στην πρώτη αναμέτρηση των δύο αθλητριών μετά από 62 λεπτά αγώνα.

Η Φλίπκενς ήταν πολύ νευρική στον πρώτο ημιτελικό της στο Wimbledon και δεν απείλησε σε κάποιο σημείο του αγώνα την Μπαρτολί, καθώς φάνηκε να επηρεάζεται αρκετά από τον τραυματισμό τηε στο δεξί γόνατο. Η γαλλίδα με 5 άσους και 23 γουίνερς έναντι 10 μόλις γουίνερς και κανέναν άσο της βέλγας ήταν πιο δυνατή στο παιχνίδι. Παρά τα 4 παραπάνω αβίαστα λάθη της (10 έναντι 6) η Μπαρτολί κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (06/07). Εκεί θα συναντήσει την νικήτρια από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στην Ανιέσκα Ραντβάνσκα και την Σαμπίν Λισίτσκι.
Μετά το παιχνίδι η 28χρονη γαλλίδα τόνισε: "Δεν μπορώ να το πιστέψω. Επαιξα τόσο καλά σήμερα και αισθάνομαι σπουδαία. Η Κίρστεν είχε εκπληκτική πορεία. Θέλω να της δώσω συγχαρητήρια. Πρέπει να είναι δύσκολο για την Κίρστεν να είναι τραυματίας στον ημιτελικό του Wimbledon, αξίζει το σεβασμό μας".