Στο ντέρμπι "MADE IN GREECE", το άγχος ο Ολυμπιακός

Τα δύο μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα αναμετρηθούν για μία ακόμα φορά. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Αυτοί οι δύο είναι οι κοτζαμπάσηδες, με κάποια διαφορά απ'όλες τις άλλες ομάδες. Πρώτα ο Ολυμπιακός και μετά ο Παναθηναϊκός. Την ιεραρχία, την επετηρίδα την αποφασίζει η Ιστορία, οι τίτλοι τους. Τίποτα άλλο. Πόσες κούπες έχει η τροπαιοθήκη.
Οι φανέλες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα βγουν στο γήπεδο, και μετά θα εμφανισθούν οι παίκτες. Είπαμε. Προηγείται η σύγκρουση των brand names και ακολουθεί η παικτική αξία των δύο αντιπάλων. Αποδεδειγμένο. Επειδή το όνομα των ομάδων διαμορφώνει περισσότερο το αγωνιστικό κλίμα που θα επικρατήσει.
Σήμερα ο Παναθηναϊκός είναι στα κάτω του. Απλά γλύτωσε τον υποβιβασμό. Με την απουσία ηθικού μία ομάδα αδούλευτη και μετριότατων δυνατοτήτων, όπως είναι ο Παναθηναϊκός του 2013, πολύ εύκολα θα έμπλεκε στην περιπέτεια, όπως οι ομάδες της αριστεράς και της προόδου. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πήρε το πιο εύκολο πρωτάθλημα από τότε που οι ομάδες συστάθηκαν σε ανώνυμες εταιρείες.
Φαβορί ο Ολυμπιακός. Δεν συζητείται αυτό. Ο πρωταθλητής, όμως, όσο κι αν δεν το δείχνει, είναι αυτός που θα κουβαλήσει το άγχος του ντέρμπυ. Όχι ο Παναθηναϊκός! Τι να φοβηθούν οι πράσινοι, μήπως χάσουν ένα από χέρι χαμένο ματς; Οι φανέλες δεν αποκλείεται να “μιλήσουν”, και όπως πάντα (!) να ορίσουν την εικόνα του ντέρμπυ των αιωνίων και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.
Με μία άλλη κουβέντα, μόνον έκπληξη δεν θα είναι ο Παναθηναϊκός να σταθεί αληθινά ισάξιος με τον ανώτερο του αντίπαλο, και εκτός έδρας, μάλιστα. Κι αν πράγματι οι παίκτες του Παναθηναϊκού κλέψουν την παράσταση με την επίδοσή τους, το πιθανότερο είναι να μην πιστεύουν και οι ίδιοι πως και γιατί έπαιξαν τόσο καλά. Την υπέρβαση θα τους τη χαρίσει η φανέλα του Παναθηναϊκού.