"Στο 4μηνο θα δούμε αν ο Φορμίκα μπορεί να ξαναπαίξει"

Ο γιατρός του Αστέρα Τρίπολης, Κώστας Δημητρακόπουλος ανέλυσε όλα τα δεδομένα του τραυματισμού του Λαουτάρο Φορμίκα.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Δημητρακόπουλου στο arcadia-sports

"Πρέπει να περάσουν 48 ώρες για να είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα πράγματα με ασφάλεια. Στην περιοχή υπάρχει οίδημα που πιέζει τα νευρικά στοιχεία και αυτό είναι κάτι που θέλει συνεχή παρακολούθηση. Ο κίνδυνος φαίνεται να απομακρύνεται καθώς έχει περάσει το πρώτο 24ωρο. Ο ποδοσφαιριστής έχει μπει σε ενδοφλέβια αντιοιδηματική αγωγή και ακινησία, φοράει ειδικό κολάρο και αύριο θα αποφασιστεί αν θα μπει άλλο κολάρο ή θα ακολουθηθεί άλλη αγωγή.

Ο προσδόκιμος χρόνος αποκατάστασης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 2 μήνες για να είναι ασφαλής ο αυχένας του. Θα ακολουθήσει θεραπεία για άλλο ένα δίμηνο. Και μετά το 4μηνο θα αποφασιστεί αν θα μπορεί να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Θα γίνουν έλεγχοι, ενδυνάμωση και αν δεν έχουμε μουδιάσματα θα είναι ένα πρώτο σημάδι ότι θα καταφέρει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο έχει και κεφαλιές και αυτός ο τραυματισμός έχει επηρεάσει την περιοχή.

Πρέπει να περάσουν οι 6 εβδομάδες και μετά θα πούμε τι θα κάνουμε. Σε αυτό το διάστημα θα επανεκτιμηθεί και θα προδιαγραφεί η πορεία του.

Ο Φορμίκα τώρα αρχίζει και συνέρχεται. Είναι πολύ καλύτερα. Αρχίζει και ξεπερνάει το σοκ. Δεν είναι εύκολο συναίσθημα εκεί που παίζεις μπάλα να σου λένε ξαφνικά οι γιατροί ακινησία για ένα διάστημα."