Συναντήσεις και βραβεύσεις για τον… πρέσβη Ρεχάγκελ

Τις καλές προθέσεις της Αγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα... διαφήμισε για ακόμη μια φορά ο Οτο Ρεχάγκελ, στο περιθώριο συναντήσεων που είχε την Τρίτη (26/3) με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας.
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα ως πρέσβης της Γερμανίας, κατόπιν εντολής της Αγκελα Μέρκελ, συνέχισε την προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της Γερμανίας και της Καγκελαρίου στα μάτια των ελλήνων.
Την Τρίτη (26/3) συνοδευόμενος από τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, αρχικά συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος τον βράβευσε με τιμητική πλακέτα.
Ο Στυλιανίδης ζήτησε από τον πρεσβευτή καλής θελήσεως για την ελληνογερμανική συνεργασία, Ότο Ρεχάγκελ, "να συμβάλει στην ανόρθωση της Ελλάδας με το άνοιγμα των γερμανικών αγορών στα ελληνικά προϊόντα, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, τη συνεργασία γερμανικών επιχειρήσεων με ελληνικές και την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα".
Ο Ρεχάγκελ από την πλευρά του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την... προσπάθεια της Μέρκελ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. "Μιλάμε για ένα πρόβλημα που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. Οι περικοπές στους μισθούς είναι επώδυνες", τόνισε –αρχικά- ο γερμανός τεχνικός και πρώην ομοσπονδιακός μας προπονητής και πρόσθεσε…
"Η καγκελάριος προσπαθεί για το καλύτερο και αυτό θέλουμε να περάσουμε ότι μπορούμε να δουλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον".
Στη συνέχεια ο Ρεχάγκελ πέρασε και από το Υπουργείο Τουρισμού, έχοντας προγραμματισμένη συνάντηση με την υπουργό, Ολγα Κεφαλογιάννη.
Η παρουσία του πάντως στην Ελλάδα με τον ρόλο του πρεσβευτή έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια, με πολλούς συμπατριώτες μας να υποστηρίζουν πως με την κίνησή του αυτή, ο Ρεχάγκελ γκρεμίζει την σχέση, που έχτιζε τόσα χρόνια με τους έλληνες, ενώ χάνει και τον σεβασμό του ελληνικού λαού