Σφαιρόπουλος: Κάθε εκτός έδρας νίκη είναι δύσκολη και σημαντική

Την ικανοποίηση του από την απόδοση των παικτών του σε άμυνα και επίθεση εξέφρασε ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το διπλό των κυανέρυθρων στην Χαλκίδα."Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ήρθε ως τη Χαλκίδα. Επίσης να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς Καλαφατάκη που κάνει καλή δουλειά και είναι θέμα χρόνου ο Ικαρος να βρει τον ρυθμό του.

Εχει πολύ καλό υλικό και σίγουρα θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό σε αυτό το γήπεδο που γεμίζει και έχει τόσο ωραία ατμόσφαιρα να υπάρχει μια ομάδα που να δίνει χαρά στον κόσμο.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη σημερινή νίκη. Ηταν ένα πολύ καλό ματς, το ελέγξαμε σε όλη τη διάρκεια εκτός από κάποια διαστήματα που κάναμε μερικά λάθη.

Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι είχαμε τον έλεγχο και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Κάθε εκτός έδρας νίκη είναι δύσκολη και σημαντική. Είχαμε μερικούς στόχους αμυντικά, με πρώτο να σημειώσει κάτω από 80 πόντους, πράγμα που καταφέραμε.

Επίσης θέλαμε να κρατήσουμε τον Γκόβενς χαμηλά πράγμα που πετύχαμε, αλλά αποτύχαμε με τον Γκαγκαλούδη. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι, είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, όπως φαίνεται από τα ποσοστά μας.

Αντέξαμε στην αντεπίθεση του Ικάρου και πήραμε ξανά διαφορά όταν μείωσε ο Ικαρος", είπε ο προπονητής του Πανιωνίου.

Από την πλευρά των παικτών, ο Αλέξης Κυρίτσης είπε: "Ηταν ένα πολύ δύσκολο ματς με μια αθλητική ομάδα με μεγάλη ενέργεια σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο με πολύ κόσμο και σπουδαία ατμόσφαιρα.

Στο τέλος κάναμε ανεπίτρεπτα λάθη, δώσαμε την ευκαιρία στον Ικαρο να μειώσει. Νομίζω ότι με την άμυνα μας, η οποία αποτελεί το υπ΄ αριθμόν ένα κεφάλαιο για την ομάδα μας, μπορέσαμε να ελέγξουμε το ματς και να φθάσουμε σε μια σημαντική νίκη".