Σφαιρόπουλος: Ο Αρης κέρδισε δίκαια

Ο Αρης είχε την εμπειρία και κέρδισε δίκαια τον Πανιώνιο στο Nick Galis Hall, όπως δήλωσε ο προπονητής των κυανέρυθρων, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος στάθηκε στους 24 πόντους που δέχθηκε η ομάδα του στο πρώτο δεκάλεπτο."Συγχαρητήρια στον Αρη και τον κόουτς του για την δίκαιη νίκη. Ξεκινήσαμε άσχημα και νωθρά το παιχνίδι κυρίως αμυντικά.

Δεχτήκαμε 24 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, και όταν θέλεις να κερδίσεις εκτός έδρας ντέρμπι δεν μπορεί να αφήσεις αντίπαλο διψήφια διαφορά από την πρώτη περίοδο.

Στη δεύτερη δεχτήκαμε μόνο εννιά πόντους, δείξαμε καλό πρόσωπο, το ημίχρονο ήταν στον πόντο. Ηταν το καλύτερο διάστημά μας. Στην τρίτη περίοδο δεχτήκαμε 21 πόντους.

Στην τέταρτη με άμυνα, παίξαμε πιο συγκεντρωμένα, είχαμε μεγαλύτερη διάθεση και προσπάθεια. Το πήγαμε στο 63-60 και ήταν κρίσιμο το χαμένο τρίποντο του Γιάνκοβιτς.

Ο Αρης έκανε 4-0, ο χρόνος στένεψε, κάναμε απέλπιδα προσπάθεια, αλλά ο Αρης είχε την εμπειρία και κέρδισε δίκαια.

Πρέπει να αλλάξουμε κάποιο πράγματα μέχρι το Σάββατο για παίξουμε στην έδρα μας όπως πρέπει και να κλείσουμε την σειρά", είπε αρχικά ο προπονητής του Πανιωνίου.

Για την τακτική και το ρόλο που έπαιξε, είπε: "Και τα δύο ματς είχαν πολύ τακτική. Είναι πολύ ωραία παιχνίδια να τα βλέπεις.

Πολλά στοιχεία τακτικής κι ασφαλώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον η έκβαση των αγώνων όπως διαβάζουν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες".

Από την πλευρά των παικτών, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς επισήμανε: "Ηταν άξιος νικητής ο Αρης.

Σε όλη την διάρκεια μπροστά και πήρε νίκη. Φαίνεται στην σειρά το κερδίζει όποιος θέλει παραπάνω. Σληρός σε κάθε φάση.

Δε μπορούμε να μείνουμε εδώ. Το Σάββατο θα πρέπει να είμαστε δυνατοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για την πρόκριση.

Να είμαστε σκληροί, να παλέψουμε την κάθε μπάλα για να καταβάλουμε την αντίσταση του Αρη".