Σχορτσανίτης: Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν θα έχουμε πρόβλημα

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έδειξε για άλλη μια φορά τη... δίψα του να πάει στο Final-4 λέγοντας πως αν οι πράσινοι είναι που πρέπει και ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή τους δεν θα έχουν πρόβλημα απέναντι στην Μπαρτσελόνα παίρνοντας τις 2 νίκες που χρειάζονται στο ΟΑΚΑ και παράλληλα το εισιτήριο για το Λονδίνο."Θα κάνουμε τη δουλειά όπως την κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μας ζητάνε οι προπονητές, να συγκεντρωθούμε στο βίντεο, να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα", τόνισε αρχικά ο "Σόφο" και πρόσθεσε:

"Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που παίζει για να μην προκριθεί στο φάιναλ φορ. Αυτός είναι ο σκοπός. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους. Όλοι έχουμε αυτό το κίνητρο, αυτή τη θέληση, αυτό το "θέλω", αυτό το "πρέπει" και με αυτή τη λογική πάμε να παίξουμε. Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε μόνο το παιχνίδι της Τρίτης. Η σειρά είναι ακόμα στο 1-1, είναι πολύ μεγάλη και θέλουμε δύο νίκες. Πρώτα όμως θέλουμε τη νίκη την Τρίτη και μετά θα συζητήσουμε για το άλλο ματς".

Σύμφωνα με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κινηθεί βάση πλάνου και να παίξει καλή άμυνα: "Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, είναι χρόνια μαζί, θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να επιμείνουμε στην άμυνα μας, στις εντολές που θα μας δώσει ο προπονητής μας, πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Η σειρά είναι πολύ επικίνδυνη και σημασία έχει να μην κάνουμε τα οποία θα μας κοστίσουν".

Σε ερώτηση για την κυριακάτικη ήττα της Μπαρτσελόνα από την Γκραν Κανάρια, μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα: "Για εμάς δε σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε για το ισπανικό πρωτάθλημα. Το μπάσκετ είναι όπως η ζωή, τη μία μέρα μπορεί να κάθεσαι και να χαίρεσαι και να περιμένεις ό,τι καλύτερο και την επόμενη να είσαι κολλημένος στα βράχια. Δεν την κάνει επικίνδυνη το γεγονός ότι έχασε ένα παιχνίδι. Είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες, που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Αυτοί θα κάνουν αυτό που πρέπει κι εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε".