Σχορτσανίτης: Να καταφέρουμε και κάτι παραπάνω

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση του στα πλέι οφ της Euroleague, αλλά θέλει να συνεχίσει και να καταφέρει και κάτι παραπάνω, όπως δήλωσε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Παράλληλα, ο σέντερ των πρασίνων αναφέρθηκε στον τραυματισμό που αντιμετώπισε, στον ευρωπαϊκό αγώνα που ξεχωρίζει, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σχορτσανίτη:
-Για τη σημασία της οικογένειας για τον ίδιο: "Εχει μεγάλη σημασία και μεγάλη διαφορά για μένα ότι κάθε φορά γυρνάω στο σπίτι και τα πάντα ξεχνιούνται.
Είναι ό,τι καλύτερο να γυρίζεις σε άτομα που σε αγαπάνε και σε νοιάζονται και όχι σε ένα άδειο σπίτι, όπως γινόταν όσο ήμουν εκτός Ελλάδος. Η οικογένειά μου σημαίνει για μένα πολλά".
-Για τον γιο του που πλέον παρακολουθεί τα παιχνίδια του: "Μου λέει η γυναίκα μου πως όταν με βλέπει να μπαίνω γελάει, φωνάζει και είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο".
-Για τον τραυματισμό που αντιμετώπισε: "Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που είχα τραυματισμούς και χρειάστηκε να μείνω τόσο πολύ εκτός. Επρεπε να το χειριστώ ανάλογα.
Το ξεπέρασα με τη βοήθεια της ομάδας και του γυμναστή Σάββα Αρώνη, κατάφερα να μη χάσω έδαφος σε ό,τι αφορά στη φυσική κατάσταση, αλλά σε ό,τι αφορά το μπάσκετ ήμουν σίγουρα εκτός ρυθμού καθώς δεν μπορούσα να κάνω προπόνηση.
Αλλά όπως έχω πει, σημασία έχει να είμαστε όλοι υγιείς για να μπορούμε να βοηθάμε την ομάδα".
-Για το αν προβληματίστηκε όταν υπέγραφε για την υποδοχή του κόσμου: "Οχι. Η υποδοχή που μου επιφύλαξαν ήταν ιδιαίτερα τιμητική. Δεν περίμενα κάποια ιδιαίτερη αντίδραση, είτε θετική είτε αρνητική.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού όμως με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, με σεβάστηκε κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μένα και ήταν κάτι που με χαροποίηση ιδιαίτερα".
-Για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας: "Στην αρχή υπήρχε το άγχος, αλλά η φανέλα με την οποία αγωνιζόμαστε είναι βαριά, έχει μεγάλη ιστορία ο σύλλογος κι έπρεπε να αντεπεξέλθουμε.
Με κάνει χαρούμενο το γεγονός ότι φτάσαμε ως εδώ, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε, να καταφέρουμε και κάτι παραπάνω.

Μπορεί να ακουστεί κάπως, αλλά χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι για να καταφέρουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα".
-Για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ: "Είναι μια πολύ καλή και δύσκολη ομάδα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά σενάρια, αλλά αυτό που έχει σημασία για μας αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε τη νίκη στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και μετά, όταν έρθει η ώρα, θα δούμε τι παραπάνω χρειάζεται, ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός μας.
Ολα όμως θα πρέπει να γίνουν με μια συγκεκριμένη σειρά. Πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ. Δεν υπάρχει ομάδα αήττητη. Κάθε ομάδα έχει τις αδυναμίες της, τις οποίες μπορείς να εκμεταλλευτείς.
Το τεχνικό επιτελείο θα κάνει το ανάλογο σκάουτινγκ και δική μας δουλειά είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στο γήπεδο".
-Για τον αγώνα που ξεχωρίζει για τη σημασία του φέτος: "Ο αγώνας με την Καντού στην Ιταλία.

Παρά τις απουσίες που είχε η ομάδα, στάθηκε όρθια και πήρε μια νίκη που μας βοήθησε να προχωρήσουμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας στην Ευρωλίγκα.
Αν δεν υπήρχε αυτή η νίκη, μπορεί να είχε διαμορφωθεί διαφορετικά η πορεία μας. Πήραμε μία νίκη που μας βοήθησε να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή εδώ και να μιλάμε για τα play offs".
-Για το πρωτάθλημα: "Το κεφάλαιο αυτό δεν έχει κλείσει. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη έναν τίτλο και είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να διεκδικήσουμε και τον τίτλο του πρωταθλήματος.
Ομως δεν είναι κάτι που αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε. Θα ήταν τεράστιο λάθος αν κάναμε κάτι τέτοιο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε όπως αρχίσαμε, βήμα-βήμα.
Εχουμε μπροστά μας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τα play offs της Ευρωλίγκας και βλέποντας το πρόγραμμα θα συνεχίσουμε".